06 Mayıs 2016 17:19

Denizler için Van’da basın açıklaması

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 44. yılında Van’da da anıldı.

Paylaş

Emek Partisi Van İl Örgütü binasında yapılan basın açıklamasını okuyan Emek Gençliği İl Yöneticisi Metin Halitoğulları, 44 yıldır Denizlerin mücadele bayrağının eşit ve özgür bir dünya kurmak isteyen gençlerin ellerinde yükselmeye devam ettiğini belirtti.

44 yıldır katleden zihniyetin devam ettiğine dikkat çeken Halitoğulları, “Bu sistem tehlike olarak gördüğü her kesime, her dönem, araçları ile en vahşi saldırılardan geri durmamış, durmayacaktır. Dersim’de, Zilan’da, Maraş’ta  katliam yapan zihniyet bugün de tekrar devreye girmiştir. O gün de hakları için direnen bir halk, taşı ile toprağı ile ateşe verilmiş, katledilmiştir” dedi. Kürdistan’da kentlerin yakılarak, yıkılarak insanların katledildiğine vurgu yapan Halitoğulları, “Cizre, Sur ve daha bir çok kentimiz yanklarla toplarla yerle bir ediliyor. Çocuk, yaşlı demeden, evlerinde veya sığındıkları bodrumlarda yurttaşlar katlediliyor. 44 yıl sonra bugün Denizlerden devraldığımız mücadele bayrağını daha da yukarıya taşımak, yürütülen kirli savaş politikalarına karşı, Kürt sorununun eşit halklar temelinde, demokratik halkçı çözümü için mücadele etmekten, ‘Kürt ve Türk Halklarının Bağımsızlık Mücadelesi’ni bulunduğumuz her alanda haykırmaktan geçiyor” diye konuştu. 6 Mayıs gününün bir yas günü olmadığını belirten Halitoğulları, Denizlerin bayrağını sınıfsız, sömürüsüz bir dünya mücadelesi ile daha ileri taşıyacaklarını söyledi.

Halitoğlu, ayrıca yarın Gevaş’ta düzenleyecekleri piknikte “68’den günümüze sosyalizm mücadelesi” söyleşisi yapacaklarını söyledi. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eşit, özgür bir dünya kurmak için Deniz olunmalı

SONRAKİ HABER

Denizler İzmir’de anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...