06 Mayıs 2016 17:13

Eşit, özgür bir dünya kurmak için Deniz olunmalı

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan; idamlarının 44. yılında Adana’da anıldılar.

Paylaş

Adana İnönü Parkı’nda bir araya gelen EMEP, Emek Gençliği, HDK, Halkevi, TÖPG ve ÖDP’ den oluşan grup, 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ı mücadelelerinde yaşatma sözü verdiler. 

Sık sık “Deniz, Yusuf Hüseyin Sürüyor sürecek mücadelemiz”, “Yaşasın Halkların kardeşliği” ve “Yaşasın Devrim ve Sosyalizm” sloganlarının atıldığı eylemde konuşan Emek Gençliği üyesi Ekin Yılmaztürk, Denizleri anmanın onların mücadelesini büyütmekten geçtiğini söyledi. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm için mücadele ettikleri için katledildiğini söyleyen Yılmaztürk, Denizlerin idamı ile mücadele eden gençlerin korkutulmak istendiğini; ancak 44 yıldır eşit ve özgür bir dünya kurmak isteyen gençlerin, işçilerin ve halkların mücadelesinde yaşatıldıklarının altını çizdi.

‘TEK ADAM İKTİDARI UĞRUNA GENÇLER ÖLÜYOR’

Sermaye ve onun sözcüsü AKP’nin, Türkiye’yi gerici ve faşist bir rejime götürdüğünü ifade eden Yılmaztürk, emperyalist politikaların ise Orta Doğu’yu kan gölüne çevirmeye devam ettiğini belirtti. AKP Hükümeti’nin Kürt halkının sorunlarını çözmek bir yana, aylardır kentleri yerle bir ettiğine dikkat çeken Yılmaztürk, ‘tek adam iktidarı’ uğruna sürdürülen çatışma politikası yüzünden yüzlerce gencin hayatını kaybettiğini kaydetti. AKP’nin yasalaştırdığı taşeron çalışma, işçi kiralama büroları, işsizlik fonunun ve kıdem tazminatının yağmalanması gibi sermaye saldırıları ve ülkede eğitimin bilimsellikten uzak ve dini temelde sunulmak istenmesini eleştiren Yılmaztürk, ‘Kendi özgür dünyamızı kurmak için tüm demokrasi güçleri ile birlikte bu savaş ve sömürü düzenine karşı mücadele etmek zorundayız.’ diye konuştu. 

HAK TALEPLERİ BASTIRILMAK İSTENİYOR 

Her türlü hak talebinde bulunanların gazla, copla, TOMA’larla ve tutuklamalarla bastırılmaya çalışıldığını söyleyen Yılmaztürk, “Bu 6 Mayıs’ta Türk ve Kürt halklarının eşit bir şekilde barış içinde özgürce birlikte yaşayabilmesi için, emperyalist savaş politikalarının karşısında, bağımsızlık ve özgürlük için, Parasız, bilimsel, demokratik, laik ve ana dilinde bir eğitim için,
sömürünün karşısında, insanca yaşam ve eşit iş hakkı için, faşist baskıcı bir rejim inşası karşısında demokrasi ve sosyalizm için, örgütlenmeye ve mücadele etmeye devam ediyoruz, edeceğiz” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Katledilişlerinin 44. yılında Denizler Malatya’da anıldı

SONRAKİ HABER

Denizler için Van’da basın açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...