06 Mayıs 2016 15:17

Cezaevinde şüpheli ölüm

Erzurum Oltu Cezaevi’nde geçtiğimiz günlerde fenalaşan Serhat Sarıhan isimli tutuklu tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Paylaş

Erdal İMREK
İstanbul

Erzurum Oltu Cezaevi’nde geçtiğimiz günlerde fenalaşan Serhat Sarıhan isimli tutuklu tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Sarıhan’ın ölümüne ilişkin ciddi iddialar var. Bu iddalardan biri fenalık geçirdikten sonra 9 saat boyunca koğuşta bekletildiği. Bir diğer iddia ise Sarıhan’ın gardiyanlar tarafından dövüldükten sonra fenalaştığı. İddiaları Sarıhan’ın ölümüne ilişkin gelişmeleri takip eden HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak’a sorduk. Irmak kendilerine de bu yönde duyumlar geldiğini, araştırdıklarını ancak henüz net bilgilere ulaşamadıklarını söyledi. Sarıhan’ın ‘örgüt üyeliği’ iddiası ile 3 ay önce Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde gözaltına alınıp, tutuklandığı öğrenildi.

İKİ ÖNEMLİ İDDİA: GARDİYANLAR DÖVDÜ, 9 SAAT BEKLETİLDİ

Oltu Cezaevi’nde 3 Mayıs gecesi saat 01.00’de fenalaştığı belirtilen, ancak gardiyanlar tarafından 9 saat koğuşta bekletilerek, sabah saat 11.00’da Atatürk Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığı öne sürülen 23 yaşındaki Serhat Sarıhan beyin damarında tıkanma nedeniyle yoğun bakım servisindeki tedaviye cevap vermedi. Sarıhan dün hayatını kaybetti. 

AVUKATLAR VE HDP NASIL ÖLDÜĞÜNÜ ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYOR

İddiaları sorduğumuz HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, “Serhat Sarıkaya’nın babası da cezaevinde. Ne yazıkki bilgi alabildiğimiz bir yakını yok. Henüz yaşamını yitirmemişken ben hastaneyi bir kaç kez aradım. Ne şekilde beyin kanaması geçirmiş, ilk bulgular nelerdir öğrenmek istedim. Ancak doktorlardan sadece durumunun kritik olduğuna dair bilgi alabildi. Başka bilgi vermediler” dedi. Avukatlar aracılığıyla hem otopsi sonucuna ulaşmaya hem de cezaevinde neler yaşandığını öğrenmeye çalıştıklarını söyleyen Irmak, “Cenazesi Adli Tıp Kurumu’nda bekletiliyor. Cenazeyi kuzenine vermek istemişler ancak kuzeni, ölüm nedeni, bulgular, otopsi raporu gibi resmi belgeler olmadan cenazeyi teslim almak istememiş. Gardiyanlar tarafından dövüldüğü ve 9 saat bekletildiği yönünde duyumlarımız var ancak bunları netleştiremedik. Netleştirmek için uğraşıyoruz. Buna göre hukuki süreci başlatacağız” dedi. 

CEZAEVİ TELEFONLARINA ULAŞILAMIYOR

İddiaları sormak için Oltu Cezaevi’nin internet sitesindeki 2 farklı numarayı defalarca aramamıza rağmen ‘sürekli operatöre bağlıyoruz’ anonsuyla karşılaştık. Ancak telefon operatöre bağlanmadı. 

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'daki kurumlar: Şiddet artar, kopuş derinleşir

SONRAKİ HABER

TOFAŞ işçileri: Direniş bize düşünmeyi öğretti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...