06 Mayıs 2016 14:25

Jet Rejisör Çetin İnanç

Pınar Öğünç’ün, adını 70'li yıllarda en fazla film çeken yönetmen Çetin İnanç’a takılan isimden ilhamla koyduğu kitabı Jet Rejisör çıktı.

Paylaş

Pınar Öğünç’ün, adını 1972-73 yıllarında en fazla film çeken yönetmen olan Çetin İnanç’a takılan isimden ilhamla koyduğu kitabı Jet Rejisör İletişim Yayınları’ndan çıktı. Çalışma, Türkiye sinema tarihinin kült filmlerinden Dünyayı Kurtaran Adam’ın yönetmeni İnanç’ın kendi ağzından, sineması üzerine birçok bilinmezi gün ışığına çıkarırken, Türkiye sinema tarihi ve sinema emekçileri hakkında hüzünlü ve eğlenceli bilgiler veriyor.

“Törkiş Star Wars” diye global şöhrete ulaşan tam manasıyla bir kült film, Dünyayı Kurtaran Adam. Yönetmeni Çetin İnanç, kovboy filminden edebiyat uyarlamasına, dini filmden seks komedisine, yüz elliye yakın filme imza atmış bir sinema emekçisi, sinema delisi. Tevazuyla ve tutkuyla anlatılan bu hayat hikayesi, ’60’ların başından ’80’lerin ortasına, Türkiye’de sinema tarihinin mahremine ışık tutuyor.
“Şimdi o dönemki filmciliğimiz kötülendiğinde içim buruluyor; benim ömrüm meşakkat içinde mutsuz geçmiş, ona bakan yok. (…) Sadece çok şahane yemekler yapan, pahalı restoranlar mı vardır? O zaman şehirdeki bütün kuru fasulyecileri kapatın, olur mu? Halkın kuru fasulyeciye ihtiyacı vardı, hâlâ da var.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Altyazı’da Alfred Hitchcock dosyası

SONRAKİ HABER

‘Bana ne anlatırsan anlat ama önce eğlendir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...