06 Mayıs 2016 13:30

Can Dündar'a adliye bahçesinde silahlı saldırı

Can Dündar’a Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi bahçesinde ateş edildi. Saldırıda Can Dündar yara almazken NTV Muhabiri Yağız Şenkal yaralandı.

Paylaş

Fatih POLAT
İstanbul

Uzun süredir Cumbhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da davasına müdahil oluğunu ve yaptığı haberlerden dolayı üst üste kendisini suçlayan açıklamalar yaptığı Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar bugün silahlı bir saldırının hedefi oldu. 

Olay bulunduğumuz noktada Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinin hemen önünde gerçekleşti. Avukatların savunması bittikten sorna Can Dündar ve Erdem Gül son sözlerini söylediler. Can Dündar “Bizim tahliyemize sevinen Başbakanı Cumhurbaşkanı görevden aldı” dedi ve beraattini istedi. Dündar ayrıca yargıyı haber yaparken yanlarında görmek istediğini söyledi. 

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül de “Buradan iyi haberle çıkmak istiyoruz” dedi. Sonrasında mahkeme heyeti kararı müzakere etmek için 15 dakika ara verdiğini söyledi. 

Bir televizyon programı çekimi için dışarı çıktığımızda kameraların bulunduğu alana doğru ilerledik. Can Dündar’da yanımızdaydı ve mahkemenin verdiği aranın 1 saat süreceğini söyledi. Bundan sonra Can Dündar ve eşi Dilek Dündar adliyenin arka tarafında gazetecilerin çay içtiği yere doğru yöneldi. Biz de gazetecilerin bulunduğu noktaydık ve tam bu sırada Can Dündar hemen 10 adım ötemizdeyken birden silah sesi duyuk. Döndüğümüzde bir kişinin elindeki silahı “Vatan haini” diyerek Can Dündar’a yönelttiğini gördük. Bu sırada bir kişi elinde silah bulunan kişinin üzerine atlayıp ateş etmesini engelledi. Bunun bir koruma olup olmadığını ise bilmiyoruz. Sonrasında bir sivil polis geldi ve silahını atması için silahlı kişiye silah doğrulttu. Can Dündar’a silah doğrultan kişi silahını attı. 

SALDIRI ANI

Can Dündar ise “Olayı kimin yaptığını bilmiyoruz ama bizi kimin hedef haline getirdiğini biliyoruz. Bu da bize yetiyor” dedi. 

Bu arada meslektaşım NTV muhabiri Yağız Şenkal kurşunun seklerek sıyırması üzerine dizinin altındaki kısımdan yara aldı. Durumu iyi ve bir tehlikesi yok. 

Bu noktada tabi meslektaşımız Can Dündar ve Erdem Gül’ü bu karar duruşmasında iyi bir haberle almaya gelmişken, önümüzde gerçekleşen bu olay tam bir dehşet anıydı. Şunu çok açık söyleyebiliriz ki Can Dündar ölümden döndü. Elinde silah bulunan kişi ikinci kez ateş edebilseydi neler olabileceğini düğşünmek bile istemiyoruz. 

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Adliye önünde Can Dündar'a ateş eden kişinin 1976 Sivas doğumlu Murat Şahin olduğu açıklandı.

{{279350}}

CAN DÜNDAR'IN EŞİ DİLEK DÜNDAR SALDIRI ANINI ANLATTI

Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar saldırganın yakasına yapışıp polise doğru itti.

ÖNCEKİ HABER

Brezilya’da Meclis Başkanı da görevden alındı

SONRAKİ HABER

İsrail, Filistinli kadını öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa