06 Mayıs 2016 11:42

Antalya'da Deniz Gezmiş Onur Ödülleri verildi

Antalya Tüm Bel-Sen tarafından düzenlenen Deniz Gezmiş Onur Ödülleri, Muratpaşa Belediyesi kültür salonunda yapılan bir törenle sahiplerine verildi.

Paylaş

Antalya Tüm Bel-Sen Şubesi tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen Deniz Gezmiş Onur Ödülleri, Muratpaşa Belediyesi kültür salonunda yapılan bir törenle sahiplerine verildi.

Deniz Gezmiş Onur Ödülleri bu yıl emek, barış, demokrasi, gazetecilik ve şiir dalında verildi. Ödül töreni öncesi Denizleri anlatan bir belgesel film gösterildi. Daha sonra ödül alanlara plaketleri verildi.

10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren 101 kişi adına EMEP GYK Üyesi Korkmaz Tedik’in annesi Zöhre Tedik’e; katliama ilişkin sosyal medya paylaşımlarından dolayı işten atılan KESK’e bağlı BES Antalya Şube Yöneticisi Güven Türkay’a; Başbakanlık tarafından ‘terör’ genelgesine bağlı olarak 11 yıldır Antalya Havaalanı’nda çalıştığı işinden Mart ayında çıkartılan Ertan Kırlangıç’a; Alanya Adliyesi önünde katliamı protesto etmek isterken polisin biber gazlı saldırısına maruz kalan ÇHD’ye üye avukatlar adına Antalya Şube Başkanı Nusret Gürgöz’e; tanıkların katliama dair duygularını kitap haline getiren Yazar Kamile Yılmaz’a; Barış için Akademisyenlerin bildirisine imza attıkları için Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ‘meslekten çıkarma’ cezası istenen 8 akademisyen adına Doç. Dr. Hafize Öztürk Türkmen’e; gazetecilik dalında ise Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan yüzlerce işçi ve memurun Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından uzak ilçelere gönderilmesi sonucunda personelin yaşadığı sıkıntıları haberleştiren Müzeyyen Yüce’ye; şiir dalında ise 21. yüzyıl Türkiyesi’nde ‘ayakta şiir okuması yasaklanan’ Şükrü Erbaş’a verildi. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Her 2 saniyede 7 dekar tarım arazisi yok oluyor

SONRAKİ HABER

Erdoğan, Davutoğlu'ya aday olmayacağı için teşekkür etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...