06 Mayıs 2016 11:31

‘Yeşil Yola dur de’ sempozyumu

Yaylaların Kardeşliği Platformu, Ankara’da “Yaşam alanıma dokunma, Yeşil Yol’a dur de” sempozyumu gerçekleştiriyor.

Paylaş

Yaylaların Kardeşliği Platformu, Ankara’da “Yaşam alanıma dokunma, Yeşil Yol’a dur de” sempozyumu gerçekleştiriyor. Sempozyumda “Yeşil Yol”, “Yeşil itiraz ve isyan” başlıklı panel ve forumlar düzenlenecek, Yeşil Yol projesine karşı mücadele yürüten yerel inisiyatifler söz alacak. Sempozyum kapsamında 7 Mayıs akşamı Sakarya Meydanı’nda “Şarkılarımız kardeştir” konseri düzenlenecek. 

Samsun’dan Artvin’e projeye karşı mücadele yürüten çevre inisiyatifleri, Yaylaların Kardeşliği Platformu’nun çağrısıyla 7-8 Mayıs’ta İnşaat Mühendisleri Odası Kongre ve Kültür Merkezinde biraraya geliyor. 

Çok sayıda meslek örgütü ve derneğin destek verdiği sempozyumun ilk gününde mühendisler, plancılar, akademisyenler, gazeteciler, sağlıkçılar ve uzmanlar projenin olası etkilerini 5 farklı oturumda ele alacak. 

Muhabirimiz Özer Akdemir’in de konuşmacı olacağı sempozyumun ilk günü Sakarya Caddesi’ne yapılacak yürüyüşle sona erecek. Ardından “Şarkılarımız Kardeştir” konserinde Fatih Yaşar, Gökhan Birben, İlknur Yakupoğlu, Sinan Akçal, Yusuf Aydın ve Tanju Topal ile Grup Şay sahne alacak. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Kadınların yalnız olmadığını gösterelim'

SONRAKİ HABER

Çevre hakkı AYM’nin kapısından yine giremedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa