06 Mayıs 2016 11:07

Antep’te 6 Mayıs için ortak basın açıklaması

Antep’te Emek Gençliği, Gençlik Muhalefeti, Fikir Kulüpleri Federasyonu ortak basın açıklamasıyla Denizleri andı.

Paylaş

Antep’te Emek Gençliği, Gençlik Muhalefeti, Fikir Kulüpleri Federasyonu yaptıkları ortak basın açıklamasıyla 68 gençlik hareketinin önderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı idam edilişlerinin 44. yılında andı.

Emek Partisi Antep İl Örgütü’nde yapılan ortak basın açıklamasını okuyan Emek Gençliği üyesi Cengiz Anıl Bölükbaş,  “Bugün bir yanımız bombalar, füzeler, tank ve top atışları, sokağa çıkma yasaklarıyla, savaşla kuşatılmışken; Bir yanımız baskı, sömürü ve geleceksizlikle sarılmış durumda” diye konuştu.

İşçi ve emekçilerin uluslararası dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta Antep’te gerçekleştirilen saldırıyla toplumsal kesimlerin birlik ve mücadele ruhunun hedef alındığını söyleyen Bölükbaş, “Ülkeyi hem içeride hem de dışarıda günden güne daha büyük bir savaş bataklığına sürükleyen AKP iktidarı, hayatımızı sadece savaş ve baskıyla değil, hayatın her alanında hak gaspları, yoksulluk ve geleceksizlikle de kuşatmış durumda” dedi.

“Yüzümüzü hangi tarafa çevirsek kan, nereye baksak zulüm, baskı, sömürü” diyen Bölükbaş, “Bugünden karşı karşıya bulunduğumuz bu savaş ve kaos atmosferi, bize iki seçenek bırakmıştır. Ya savaşa boyun eğerek sindirilmek, baskı altında tutulmak, susmak ve sıranın bize gelmesini beklemek; ya da baskıya ve zulme inat korku ve yılgınlıktan kurtularak savaşların, halklar ve farklı inançlar arasında düşmanlığın olmadığı, eşit, özgür ve sömürüsüz bir yaşam için mücadele etmek” dedi.

44 yıl önce Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın, idam sehpasında haykırdıkları son sözlerin bugün kendilerine ışık tutmaya devam ettiğini belirten Bölükbaş, “Denizlerin düşü, Ali Deniz’lerin, Ali İsmail’lerin gülüşü için… Savaşsız ve sömürüsüz bir dünya için… Hayatımıza ve özgür, demokratik geleceğimize sahip çıkmak için mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Otobüs şoförü kalp krizi geçirip öldü, 10 yolcu yaralandı

SONRAKİ HABER

Doç. Dr. Dilek Hattatoğlu'ndan Erdoğan'a 'hakaret' davası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...