06 Mayıs 2016 09:56

İşçi Partisi İngiltere'de gücünü korudu, İskoçya'da geriledi

Corbyn liderliğindeki İşçi Partisi, İskoçya parlamentosu seçimlerinde tarihinin en kötü sonucunu aldı ama İngiltere belediyelerinde gücünü korudu.

Paylaş

Jeremy Corbyn liderliğindeki İngiltere İşçi Partisi, İskoçya parlamentosu seçimlerinde tarihinin en kötü sonucunu aldı ama İngiltere belediyelerinde gücünü korudu.

BBC Türkçe'nin haberine göre Müslüman bir adayın yarıştığı Londra belediye seçiminin sonuçları ise akşam saatlerinde belli olacak.

Bu seçimler, İngiltere siyasetinde özellikle ana muhalefet İşçi Partisi'nin, sol kanattan gelme lideri Jeremy Corbyn'in liderliği açısından bir kamuoyu yoklaması olarak da görülüyordu.

İskoçya parlamentosu için yapılan seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre, İskoç Ulusal Partisi üst üste üçüncü seçim zaferini kazandı, İşçi Partisi ise tarihi bir yenilgi alarak üçüncü parti konumuna düştü.

İşçi Partisi, İskoçya parlamentosunda 1999 yılındaki ilk seçimlerinden bu yana en kötü sonucunu aldı. İktidarda olduğu Galler parlamentosunda da geriledi ancak ülkenin güneyinde İngiltere belediyelerinde konumunu bazı kayıplarla da olsa çoğunlukla korudu.

İktidarda ikinci dönemlerini sürdüren Muhafazakarlar ise İskoçya'da ikinci parti olarak kendileri açısından önemli bir başarı kazandı; İngiltere'deki yerel seçimlerde de belli kayıplara uğramakla birlikte büyük kan kaybı yaşamadı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hıdırellez Konak’ta coşkuyla kutlandı

SONRAKİ HABER

Savaşa, sömürüye ve gericiliğe karşı mücadeleye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...