06 Mayıs 2016 09:23

Macide Öğretmen açığa alındı

Tarsus’ta Eğitim Sen Yürütme Kurulu Üyesi Macide Boymul isimli öğretmen facebook paylaşımları nedeniyle açığa alındı.

Paylaş

Burak ŞEFKAT
Mersin

Tarsus’ta Eğitim Sen Yürütme Kurulu Üyesi Macide Boymul isimli öğretmen facebook paylaşımları nedeniyle açığa alındı.
Macide Boymul’un açığa alınmasına ‘neden’ olan paylaşımlar ise Rojava’da IŞİD’e karşı savaşırken hayatını kaybeden ve cenazesi 59 gün sonra Türkiye’ye getirilen Aziz Güler’in fotoğrafıyla Tarsus’ta polis kurşunuyla hayatını kaybeden 13 yaşındaki Davut Özer hakkındaki paylaşımları oldu.

Tarsus Fahrettinpaşa İlköğretim Okulu’nda müdür yardımcısı olarak görev yapan Macide Boymul ilk olarak yaptığı paylaşımlar nedeniyle TC. Polis isimli facebook sayfasından hedef gösterildi. Boymul’un şahsi fotoğafları ve yaptığı paylaşımlar gösterilerek emniyet göreve davet edildi. Ardından Boymul, Bimer’e yapılan isimsiz bir şikayet gerekçesiyle “terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla  hakim karşısına çıktı.

Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Boymul’un facebook sayfasından yaptığı Aziz Güler paylaşımı mahkemede Boymul’a soru olarak yöneltildi. Mahkeme başkanı “Aziz Güler kim, IŞİD’li mi yoksa başka bir örgütten mi?” şeklinde soru sordu. Boymul’a ayrıca, müdür yardımcısı olarak görev yaptığı Fahrettinpaşa İlkğretim okulunda görevliyken mahallede yaşanan çatışmada polis tarafından öldürülen 13 yaşındaki Davut Özer hakkında yaptığı paylaşımları da sordu.

MİLLİ EĞİTİM İSTEDİ, KAYMAKAM OLUR VERDİ

Görülen adli soruşturmanın ardından Macide Boymul henüz kendi hakkında bir idari soruşturma dahi açılmadan İlçe Milli Eğitim Müdürünün teklifi ve ilçe kaymakamının oluru ile açığa alındı.

İSİMSİZ ŞİKAYETLERLE ÖZGÜRLÜKLERİMİZ AYAKLAR ALTINA ALINIYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Sen Tarsus Şubesi ise yaptığı açıklamada “Arkadaşımızın açığa alınma gerekçesi, sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında BİMER’e yapılan şikâyet ve bunun üzerine başlatılan idari soruşturmadır. BİMER gibi şikâyet hatlarına yapılan isimsiz ve belgesiz şikâyetlerle meslek onurumuz, sendikal hak ve özgürlüklerimiz ayaklar altına alınmaktadır. Arkadaşımızın yaptığı paylaşımların hiç birisinde suç unsuru oluşturacak herhangi bir ifade bulunmamasına rağmen, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmek mümkün değildir” ifadelerine yer verdi.

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy'deki cinsel saldırı sanığına 45 yıl ceza

SONRAKİ HABER

İHD 1 Mayıs raporunu açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa