06 Mayıs 2016 08:56

Yıldırım Türker: Özgür Gündem kıymetlimizdir

Özgür Gündem Gazetesi'nin başlattığı 'Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasının 4'üncü gününde nöbeti yazar Yıldırım Türker devraldı.

Paylaş

Özgür Gündem Gazetesi'nin "Özgür Basın, Özgür Ülke" şiarıyla başlattığı "Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasının 4'üncü gününde nöbeti yazar Yıldırım Türker devraldı. "Özgür Gündem kıymetlimizdir, göz bebeğimizdir" diyen Türker, gazeteye sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi. 

Son dönemde iktidarın baskı ve soruşturmalarının hedefi olan Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak amacıyla, gazeteci, yazar ve aydınlarla birlikte "Özgür Basın, Özgür Ülke" şiarıyla başlatılan "Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyası 4'üncü gününde devam ediyor. Bugün, gazetenin Eş Genel Yayın Yönetmenliği'ni devralan yazar Yıldırım Türker, sabah saatlerinde gazete çalışanlarıyla gündem toplantısına katıldı. Gazetenin gündemindeki haber ve konu tartışmalara dahil olan Türker, haber başlıklarına ilişkin önerilerde bulundu. Yer yer esprili tartışmaların da yapıldığı toplantının ardından Türker, köşe yazısını yazmak üzere bilgisayar başına geçti. 

"Neden böyle bir kampanyaya dahil oldunuz?" sorusuna Yıldırım, "Özgür Gündem bir direniş okuludur. Çok önemli bir direniş geleneğidir. Ben de bunun bir parçası olabilmek için buradayım" diye cevapladı. 

'ÖZGÜR GÜNDEM GÖZ BEBEĞİMİZDİR'

Gazetede büyük bir özveri ve coşkuyla çalışanlarla birlikte olmanın kendisini heyecanlandırdığını dile getiren Türker, gazetenin bugünkü genel yayın yönetmenliğini yürütecek. Özgür Gündem'le dayanışmanın önemine dikkat çeken Türker, "Özgür basın engellenemez diye kimi zamanlar sokaklarda gördüğümüz gazeteci arkadaşlarımızın Özgür Gündem'e uygulanan tüm baskılar karşısında onların dayanışmasını görmek isterim. Çünkü özgür basın bu memlekette zaten hiçbir zaman olmadı. Özgür Gündem ve birkaç basın dışında. Dolayısıyla Özgür Gündem'in kaybı ve susturulması basın özgürlüğüne son darbedir. Bunun için Özgür Gündem kıymetlimizdir, göz bebeğimizdir. Ona sahip çıkmamız gerekir, kendi hayatlarımızı, çocuklarımızın, torunlarımızın, geleceği için, iyi bir dünya için ona sahip çıkmalıyız" diye konuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kilis sınırında ‘Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan edildi

SONRAKİ HABER

Kadıköy'deki cinsel saldırı sanığına 45 yıl ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...