06 Mayıs 2016 07:01

Savcı meşru müdafaa değil, tahrik dedi

Evliliğinin başından bu yana sistematik şiddet gördüğü kocasını öldürdüğü için yargılanan Çilem Doğan'ın üçüncü duruşması görüldü.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Adana’da evliliğinin başından bu yanan şiddet gördüğü ve kendisini fuhşa sürüklemek isteyen kocasını öldüren Çilem Doğan davasında savcı eylemin meşru müdafaa olmadığını söyleyerek, Doğan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi, ağır haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını talep etti.

Çilem Doğan’ın üçüncü duruşması Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görüldü. Çilem Doğan, duruşmaya kadın cezaevinin Tarsus’a taşınması dolayısıyla SEGBS sistemi ile katıldı. Duruşma savcısı mütalaasını verdi. Savcı, Çilem Doğan’ın eyleminin meşru müdafaa olmadığını, bu nedenle eşini kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını ve ağır haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını talep etti. Sanık avukatları ise yıllardır devam eden şiddet karşısında meşru müdafaa hükümlerinin uygulanması gerektiğini söyledi.

ŞİDDET 6 AYRI MAHKEME VE 9 KARARLA BELGELİ

Çilem’in evliliğinin ilk günlerinden beri sürekli şiddet gördüğünü, bu şiddetin 6 ayrı mahkeme tarafından verilen 9 ayrı koruma kararı ile belgelendiğini söyleyen sanık avukatları, olay anında da şiddetin sürdüğünü ve Çilem Doğan’ın ölüm korkusu ile hareket ettiğini belirtti. Avukatlar 2.5 yaşında olan çocuğunun anne şefkatine muhtaç olduğunu belirterek, Doğan’ın tahliyesini istedi. Mahkeme tahliye talebini kabul etmeyerek duruşmayı 8 Haziran tarihine erteledi. 8 Haziran günü karar duruşması görülecek.

‘ÇİLEM BERAAT ETMELİ’

Çilem Doğan’ın 3. duruşması öncesinde eski adliye önünde basın açıklaması yapan Adana Kadın Platformu, kocasından gördüğü şiddet ve tehditle ilgili hakkında 9 adet koruma kararı olan Çilem Doğan’ın meşru müdafaa hükümleri uygulanarak tahliyesini talep etti. Basın açıklamasını okuyan Avukat Songül Yıldız, savcılık soruşturması ve yargılamanın başından itibaren Çilem’in meşru müdafaa hakkını kullanmaktan başka hiçbir şey yapmadığının tüm açıklığı ile ortaya çıktığını belirterek, Çilem Doğan’ın tahliye edilmesini ve beraat etmesi gerektiğini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Can Dündar ve Erdem Gül'e hapis cezası

SONRAKİ HABER

Denizler, Buca'da anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa