05 Mayıs 2016 17:22

Akademisyenler mahkeme kararını lokma dağıtarak kutladı

Barış için Akademisyenlerden Şener'in üniversiteyle ilişiği kesilmesine dair kararın yürütmesinin durdurulması üzerine akademisyenler tatlı dağıttı.

Paylaş

'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlıklı barış bildirisine imza attığı için Mersin Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, üniversite ile ilişiği kesilen Yardımcı Doç. Dr. Mustafa Şener'in açtığı davada mahkeme geçtiğimiz günlerde yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Akademisyenler alınan bu kararı kutlamak için Çiftlikköy Kampüsü'nde lokma tatlısı dağıttı.

Bir ay gibi bir süre içerisinde görevine dönmesi beklenen Şener, üniversitenin kendilerini çok saçma bir kararla işten attığını söylerek, "Ülkede yaşanan bunca hukuksuzluğa rağmen adaletin işlediğini görmek beni mutlu etti" dedi. Sadece kendisinin değil birçok arkadaşının mağdur edildiğini kaydeden Şener, "Akademisyenlerin hayatı barış istedikleri için hukuka aykırı kararlar ve keyfi davranışlarla kabusa çevrilmek isteniyor" dedi.

Şener, “Bir insanın canı bizim işimizden, maaşımızdan ve akademik hayatımızdan daha önemli. Bunun için son ana kadar barışın destekçisi ve güç vereni olmaya devam edeceğiz” sözlerini kaydetti.

Şener, “Bu tatlıyı, tutuklu dört akademisyenin tahliye edilmesi ve mahkemenin benim davam hakkımda durdurma kararı alması sebebiyle dağıtıyoruz. İşten atılan diğer arkadaşlarında göreve başlayacağını temenni ediyor ve barış için çaba sarf etmeye devam edeceğiz” dedi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Kölelik yasasına direnme sınıfsal ve siyasal bir görevdir'

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Siyaset tarzımızın pusulası adalettir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...