05 Mayıs 2016 16:55

Konfederasyonlara ortak mücadele çağrısı

İzmir'de Türk İş'e bağlı sendikalar yaptıkları ortak eylemle kiralık işçilik yasa tasarısının meclisten geri çekilmesini istedi.

Paylaş

Kiralık işçi bürolarını açmayı sağlayan yasa tasarısının meclis genel kuruluna gelmesine işçilerden tepkiler gelmeye devam ediyor. İzmir'de Türk İş'e bağlı sendikalar yaptıkları ortak eylemle yasanın meclisten geri çekilmesini istedi. Eylemde Belediye İş temsilcisi, konfederasyonları ortak mücadeleye davet ederken, Türk İş temsilcisi tasarının talepleri doğrultusunda düzenlenmesini istedi.

İzmir'de Türk İş'e bağlı Belediye İş, DERİTEKS, TÜMTİS, TEKSİF ve bir çok sendikanın şubeleri, kiralık işçi bürolarının önünü açan yasa tasarısının meclis genel kuruluna gönderilmesi üzerine ortak basın açıklaması yaptı.

Türk İş Ege Bölge temsilciliğinin de destek verdiği eylemde işçiler Konak İZSU binası önünde bir araya geldi. İşçiler 'Taşeron İşçisi Olmayacağız', 'AKP Yasanı Al Başına Çal', 'AKP Şaşırma Sabrımızı Taşırma' ve 'Yaşasın Sınıf Dayanışması' sloganlarını atan işçiler, 'Genel Grev, Genel Direniş', 'Şalter İnecek Bu İş Bitecek' sloganları ile Türk İş'i genel greve çağırdı. TÜMTİS üyeleri eyleme de eyleme 'Birleşe Birleşe Kazanacağız' sloganları ile katıldı. İşçiler taleplerini pankart ve dövizlere de taşıdı.

KONFEDERASYONLARA ELEŞTİRİ

İşçilere seslenen Belediye İş İzmir 2 Nolu Şube Ahmet Mutoğlu, işçi konfederasyonlarının işçilerin kazanılmış haklarını elinden alan yasa tasaralarına karşı gerekli şekilde mücadele etmediğini ifade ederek eleştirdi. Mutoğlu 'Kimse kendini yalnız zannedip basın açıklaması yapmayacak. Türkiye'de yapılması gereken daha önce gerçekleştirdiğimiz birlikteliliktir. Biz bir araya gelip elimizi şaltere uzatmadıkça mevcut iktidar gücüne güvenerek bu yasayı meclisten geçirecektir. Eylemlerde tasarıların içeriği yüzeysel geçiştirilmektedir" dedi.

Hükümet işçilerin kazanılmış haklarını elinden aldığını da hatırlayan Mutoğlu şunları dedi "Kiralık işçi büroları bunun en büyük ayaklarından biridir. Ne kadar faşizanca uygulama yaparsanız yapın, siz bu ülkeden gidene kadar size karşı örgütlü mücadele vermeye devam edeceğiz".

TÜRK İŞ TEMSİLCİSİNDEN ŞARTLI ONAY!

Eylemde konuşan Türk İş Ege Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım da yasada talepleri doğrultusunda değişiklik yapıldığı takdirde düzenlemeyi değerlendireceklerini söyledi. Yıldırım "Kanun tasarısında bir kısım düzenlemeler yapıldı. Ama olmadı. İşçilerin tepkileri dikkate alınmadı. İşçilerin çalışma şartlarını daha da güvencesiz hale getirecek, aileriyle birlikte yaşam şartlarını daha da kötüleştirecek bu yanlıştan dönülmelidir. Tasarı geri çekilmeli ve Türk İş'in talebi doğrultusuda düzenlenmelidir". Yıldırım, yasada ısrar olunması durumunda çözüm için Cumhurbaşkanı'na ve Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini dile getirdi. Yıldırım, tasarıya karşı grev sözcüğünü ağzına almadı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de Türk-İş'ten kiralık işçiliğe karşı eylem

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe, Konyaspor'u eleyerek finale yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...