05 Mayıs 2016 15:12

Anneler Günü’nde mezarlıkta olacaklar

Silopi’de katledilen 57 yaşındaki Taybet Ana’nın 11 çocuğu da Anneler Günü'de mezarlıkta olacak.

Paylaş

Anneler Günü yaklaşırken bölgede yüzlerce anne bugünü katledilen evlatlarının yokluğunda karşılarken birçok çocukta bugüne annesiz giriyor. Bunlar arasında Silopi’de katledilen Taybet Ana’nın 11 çocuğu da var. 

57 yaşındaki Taybet İnan, 18 Aralık 2015 tarihinde Silopi’de devlet güçleri tarafından açılan ateşle katledildi. Kimse tarafından Taybet Ana’nın cenazesinin alınmasına izin verilmedi. 7 gün boyunca Taybet Ana’nın cansız bedeni çocuklarının gözü önünde sokak ortasında bekletildi. Cenazeyi almaya gidenlerde yine devlet güçleri tarafından açılan ateş sonucu yaralandı. 

Taybet Ana’nın çocuklarından Şariye Alban, Anneler Günü’nü büyük bir acı ile karşıladıklarını söyledi. Bugünün kendileri için anlamı kalmadığını söyleyen Alban, buna rağmen o gün annesinin mezarını ziyaret ederek Anneler Günü’nü kutlayacaklarını söyledi. 

Taybet Ana’nın küçük kızı Meryem İnan ise, annesinin katledilmesinin kendilerinde yarattığı acının tarifsiz olduğunu ifade etti. Anneler Günü’nü, çocukların annesiz bıraktığı bir ortamda karşıladıklarını dile getiren İnan, “Annemin cenazesi 7 gün boyunca sokak ortasında bekletildi. Anneler Günü benim için olsa ne olmasa ne. Ama yine de her şeye rağmen 8 Mayıs Günü sabahın ilk ışıklarında anemin mezarına giderek, Anneler Günü’nü kutlayacağım” dedi. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kayınbiraderinin cenazesine katılan vekil için fezleke

SONRAKİ HABER

DİHA Muhabiri Murat Verim'e 6 yıl hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...