05 Mayıs 2016 15:07

Kayınbiraderinin cenazesine katılan vekil için fezleke

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik hakkında kayınbiraderi Hacı Lokman Birlik'in cenazesine katıldığı için fezleke hazırlanmış.

Paylaş

Hayri DEMİR

HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına dair hazırlanan fezlekelerdeki skandallar bitmek bilmiyor. ‘Kürdistan’ ve ‘gerilla’ ifadelerini kullandığı için hazırlanan fezlekelerin ardından, katledilen yakının cenazesine katılmak da HDP’li milletvekilleri için ‘suç’ olarak görülüp fezleke hazırlandı. 

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik’in kayınbiraderi Hacı Lokman Birlik, 3 Ekim 2015’te Şırnak’ın Dicle Mahallesi’nde devlet güçleri tarafından katledildi. Ardından da cansız bedeni zırhlı araca bağlanarak, yerlerde sürüklendi. Bu görüntü kamuoyunda büyük tepki toplarken, Birlik bir gün sonra kitlesel olarak gerçekleşen cenaze töreniyle toprağa verildi. Cenaze törenine Birlik’in yengesi ve aynı zamanda HDP milletvekili olan Leyla Birlik ile kentin diğer milletvekilleri Aycan İrmez ve Faysal Sarıyıldız da katıldı. Şırnak Savcılığı katledilen bir yakınının cenazesine katılan Birlik ve diğer milletvekilleri için hemen harekete geçerek, soruşturma başlattı.

Hakkında soruşturma başlatılan Sarıyıldız için cenaze törenindeki konuşmadan dolayı ‘örgüt propagandası’ yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlatırken, herhangi bir konuşma yapmayan İrmez ve Aycan da aynı gerekçe ile soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Savcı, Birlik ve İrmez’e ilişkin ‘Örgütün propagandasına dönüşen cenaze merasimine katılmak suretiyle’, Sarıyıldız’ın ise ‘Gerek cenaze merasimine katılmak suretiyle gerekse yaptığı konuşma içeriği ile örgüt propagandası yaptığı’ gerekçesiyle ‘dokunulmazlıklarının kaldırılmasını’ istedi.

Savcılık, soruşturmanın ardından 2 Şubat günü fezleke hazırlayarak, HDP’li 3 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması için Adalet Bakanlığına gönderdi. 

BİRLİK’İN EŞİNE GÖZALTI 

Şırnak’ta katledildikten sonra cansız bedeni zırhlı aracın arkasında sürüklenen Hacı Lokman Birlik’in ağabeyi ve HDP Milletvekili Leyla Birlik’in eşi Mehmet Birlik de önceki gün Diyarbakır’da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mardin’de sürgün furyası

SONRAKİ HABER

Anneler Günü’nde mezarlıkta olacaklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...