05 Mayıs 2016 14:37

Türk-İş, kiralık işçiliğe karşı eylem yaptı

Türk İş'e bağlı sendikaların İstanbul şubeleri özel istihdam bürosu yasa tasarısının Meclis gündemine gelmesini protesto etti.

Paylaş

Türk-İş'e bağlı sendikaların İstanbul şubeleri özel istihdam bürosu yasa tasarısının Meclis gündemine gelmesini Taksim Tünel Meydanı'nda protesto etti. Yapılan eylemde sık sık "Hükümet yasanı al başına çal", "Kiralik köle olmayacağız", "İstihdam bürosu istemiyoruz" sloganları atıldı.

Açıklamaya TÜMTİS, DERİTEKS, Belediye-İş, Türk Haber-İş, Tezkop-İş ve Türk Metal sendikalarına üye işçi ve yöneticileri katıldı. Kitle adına açıklamayı Türk-İş İstanbul Bölge Temsilcisi Adnan Uyar yaptı.

Uyar, özel istihdam bürolarının geçici iş ilişkisini de içerecek şekilde genişletilmesinin çalışma hayatını çıkmaza sokacağını belirterek, "Esnek, ucuz ve daha güvencesiz işçi hedeflenmektedir" dedi. Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun TBMM'ye giderek görüşmeleri izlediğini söyleyen Uyar, "7 Nisan 2016 günü yapılan Başkanlar Kurulu toplantısınsonrası müzakereler sürdürüldü. Kanun tasarısında bir kısım düzeltmeler yapıldı ancak işçilerin duyarlı olduğu noktalarda beklenen düzenleme yapılmadı. Bu yanlıştan dönülmelidir. Tasarı geri çekilmeli ve Türk-İş'in takebi doğrultusunda düzenlenmelidir" şeklinde konuştu.

Tasarının geri çekilmemesi halinde Cumhurbaşkanı ve Anayasa Mahkemesi nezdinde girişimlerde bulunacaklarını söyleyen Uyar, "Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun alacağı her kararın gereğini yerine gerireceğiz" diyerek konuşmasını sonlandırdı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Finike portakalı dalında kaldı

SONRAKİ HABER

Hükümet krizden kiralık işçiliği çıkaracak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...