05 Mayıs 2016 14:25

Uludağ Milli Parkı’nda ücret usulsüzlük iddiaları

CHP'li Orhan Sarıbal, Uludağ Milli Parkı’na araçların girişi için verilen paso ve araç giriş kartlarında usulsüzlük iddialarını Meclise taşıdı.

Paylaş

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Uludağ Milli Parkı’na araçların girişi için verilen paso ve araç giriş kartlarında usulsüzlük yapıldığına dair iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Sarıbal,  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ya “Giriş kartları için alınan ücretlerin kurum kayıtlarına geçirilmediğine dair iddialar doğru mu” diye sordu.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde Uludağ Milli Parkı’na girişte araçlardan istenen paso ve giriş kartı uygulamasında usulsüzlük yapıldığı iddialarını dile getirdi.

Bursa şehir merkezinin güneyinde yer alan Uludağ’ın, 20 Eylül 1961 tarihinde Milli Park olarak ilan edildiğini hatırlatan Sarıbal, giriş kapısına Bursa’dan 22 kilometrelik kara yolu ile ulaşılan parkın Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğüne bağlı olduğunu vurguladı. “Uludağ Milli Parkı’na araç girişleri için verilen paso ve araç giriş kartlarında usulsüzlük yapıldığına dair iddialar bulunmaktadır” diyen Sarıbal, “2010- 2016 yılları arasında Milli Park’a giren araçlara ne kadar giriş kartı verilmiştir? Bu kartlardan ücret alınmış mıdır? Eğer ücret alındıysa yıllar itibariyle tahsil edilen ücret ne kadardır?” sorusunu yöneltti.

‘ALINAN PARALAR KAYIT DIŞI MI?

Giriş kartları için alınan paraların kurum kayıtlarına geçirilmediği iddialarını hatırlatan Sarıbal, giriş kartları için alınan ücretlerin kurum kayıtlarına geçirilmediğine dair iddiaların araştırılıp araştırılmayacağını sordu. 

Özellikle ticari araçların giriş kartı için ücret ödedikleri, ancak  karşılığında tahsilat makbuzu kesilmediğine dair iddiaları gündeme getiren Sarıbal ayrıca şu soruları yöneltti: Tahsil edilen araç giriş kartı ücretleri bankaya yatırılmış mıdır? Eğer yatırıldıysa bu işlemlere dair dekontlar mevcut mudur? Son 5 yıl içerisinde Milli Park’ta toplam kaç adet çeşme yapılmıştır? Bu çeşmeler için yıllar itibariyle toplam ne kadar bedel ödenmiştir?”

TELEFERİK FİYATLARINA İSYAN 

Uygulanan fiyat politikasıyla sık sık tartışmalara konu olan Bursa’daki  teleferik hattı Meclis gündemine taşındı. MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, İçişleri Bakanı  Efkan Ala’ya “Belediyelerin, ulaşım hizmetini halkın hizmetten yararlanmasını neredeyse imkansız hale getirecek biçimde düzenleme hakları var mıdır?” diye sordu.

Bursa Teleferik AŞ’nin uyguladığı yüksek fiyatlar ile Uludağ’a teleferikle ulaşımı lüks haline getirdiği eleştirisi yapan Koçdemir “2008 yılında gidiş dönüş ücreti 6 TL iken bugün itibariyle 35 TL. 4 kişilik bir ailenin Uludağ’a gidiş dönüş bilet ücreti 140 TL’dir. Bu Uludağ’a yalnızca belirli bir kesimin gidebilmesi demektir” değerlendirmesinde bulundu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin bilgisi dahilinde belirlenen bu fiyat  politikasının uygulanabilir olmadığının altını çizen Koçdemir, şu soruları sordu:

* Uludağ’a minibüsle çıkış fiyatı 12 TL  iken  teleferiğin 25 TL,  gidiş dönüş 35 TL olması kabul edilebilir bir fiyat mıdır? 

* Bursa Büyükşehir Belediye Başkanının ‘İlgili firma buraya yatırım yaptı. Teleferik önceden belediyenin sırtında kamburdu. Zarar ediyorduk. Zaten teleferiğe binenlerin yüzde 80’i yabancılar’ ifadesini nasıl değerlendiriyorsunuz? (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Maltepe’de asbest alarmı

SONRAKİ HABER

Tarım destekleri belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa