05 Mayıs 2016 11:50

Adana’da DİSK eylemi: Kölelik yasası geri çekilsin

DİSK Çukurova Bölge Temsilciliği TBMM'nin gündemindeki kiralık işçilik yasa tasarısı ile ilgili Seyhan Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Paylaş

DİSK Çukurova Bölge Temsilciliği TBMM Genel Kurulu gündemindeki kiralık işçilik yasa tasarısı ile ilgili Seyhan Belediyesi personel girişinde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Hüseyin Yaşar Gündoğdu, genel kurulda oylananın insan ticareti ve kölelik olduğunu belirterek "İnsan ticaretini yasallaştıran bu yasa tasarısı kayıtsız şartsız TBMM gündeminden çekilmelidir" dedi.

GÜVENCESİZLİK VE ÖLÜMLER ARTACAK

TBMM'de yasaya evet diyen vekillerin tarihe adlarını köleliğe ve insan ticaretine evet diyen vekiller olarak geçireceğini ifade eden Gündoğdu, "Kayıtlı istihdamın neredeyse bu kölelik büroları aracılığı ile güvencesiz çalıştırılacağını dile getiren Gündoğdu, kiralık işçilerin İşsizlik fonundan yararlanamayacağını söyledi. İşçilerin ömür boyu güvencesiz çalışmaya mahkum edileceğini dile getiren Gündoğdu, Soma, Torunlar, Yalvaç'ta olduğu gibi dayıbaşılık sisteminin yasal hale geleceğini, işçilerin ölüm riskiyle daha fazla karşı karşıya kalacağını söyledi. Milyonlarca işçinin hakları söz konusu olduğunda görevlerini yapmayanların bir avuç işçi simalarının ve patronların talepleri doğrultusunda bu yasa tasarısını hazırladığını söyleyen Gündoğdu, buna karşı direnmenin ahlaki ve siyasal bir görev olduğunu belirterek yasanın geri çekilmesini istedi. (Adana/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Mazgirt'te 15 köy ve mahallede sokağa çıkma yasağı

SONRAKİ HABER

Boşandığı eşi ve babasını öldüren sanığa çifte müebbet hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...