05 Mayıs 2016 11:44

Haber alınamayan Afife öldürülmüş halde bulundu

Şiddet gördüğü eşi tarafından Diyarbakır‘dan alınan Afife Olcay, 4 gün sonra Arnebat köyü yakınlarında öldürülmüş halde bulundu.

Paylaş

Tedavi için gittiği Diyarbakır‘dan şiddet gördüğü için boşanmak istediği eşi tarafından alınan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Afife Olcay, 4 gün sonra Arnebat köyü yakınlarında öldürülmüş halde bulundu. 

Şırnak’ta 3 ay önce eşinden şiddet gördüğü için Şırnak Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Zahide Kadın Danışmanlık Merkezi'ne başvuran ve kendisinden 4 gün boyunca haber alınamayan Afife Olcay'ın öldürüldüğü ortaya çıktı. 2 çocuk annesi Olcay, gördüğü şiddet nedeniyle ablasının yanına yerleştikten sonra eşinden boşanmak için Kadın Danışmanlık Merkezi'nden yardım istedi. Ancak daha sonra 14 Mart'ta ilan edilen "sokağa çıkma yasağı" nedeniyle Cizre'ye göç etmek zorunda kalan Olcay, bir süre sonra Kadın Danışmanlık Merkezi'ni tekrar arayarak çocuklarının hasretine dayanamadığını ve boşanmaktan vazgeçtiğini belirtti. 

Yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı tedavi olmak için gittiği Diyarbakır’da 16 Nisan günü eşi tarafından alınarak Cizre’ye getirildiği belirtilen Olcay'dan bir daha haber alınmadı. 4 gün boyunca kızlarının akıbetini araştıran aileye, 20 Nisan günü gelen telefonla Olcay'ın cenazesinin Malatya Adli Tıp Kurumu'nda olduğu belirtildi. Malatya’ya giden ve kızlarının cenazesini teşhis eden aile, Olcay'ın cenazesinin Şırnak’ın Çavuş köyünde bir çoban tarafından bulunduğunu öğrendi. 

Köy yakınlarında vahşice katledilen Olcay'ın cenazesi ailesi tarafından Cizîr'de toprağa verilirken, ortadan kaybolan eşi Mehmet Olcay'ın bulunması için arama devam ediyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin'de 1 asker hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

EMEP’liler Fikri Sönmez’i mezarı başında andı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...