05 Mayıs 2016 10:35

EMEP İzmir: Emekçilerle birlikte laiklik zincirinde olacağız

EMEP İzmir İl Örgütü, KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin bugün 21.00’da yapılacak olan "Laiklik İçin İnsan Zinciri" eylemine çağrı yaptı.

Paylaş

Emek Partisi(EMEP) İzmir İl Örgütü, KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin 5 Mayıs bugün saat 21.00’da Güzelbahçe sahilinden, Mavişehir’e kadar uzanacak "Laiklik İçin İnsan Zinciri" eylemine çağrı yaptı. 
EMEP İzmir İl Başkanı Cabbar Demirci, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “Yeni Anayasa’da laiklik olmamalı” cümlesini eleştirerek, bu cümlenin AKP’nin 14 yıllık iktidarı boyunca uyguladığı politikaların geldiği nokta olduğunu söyledi. Anayasa’dan laikliği dışlama temennisinin Kahraman’ın kişisel görüşü olarak açıklamanın zor olduğunu ifade eden Demirci, “Şimdiye kadar tek din, tek mezhep temeline dayalı bir millet şekillendirme konusunda geçmişte de epey bir çaba harcanmıştı. AKP iktidarı döneminde ise bu, daha müdahaleci bir biçimde; başka inanç ve dinlere mensup insanların ibadet, yaşam ve inanç özgürlüğü sınırlanarak derinleştirildi” dedi.  

Laikliğin sadece farklı din ve inanç mensuplarının özgürlüğünü ilgilendiren bir konu olmadığını belirten Demirci, “AKP hükümetinin bütün baskı, savaş ve sömürü politikalarına ve siyasal gericiliğine karşı verilen demokrasi mücadelesi aynı zamanda gerçek laiklik ve inanç özgürlüğü için verilecek mücadeleyi de kapsamaktadır. Bütün işçi ve emekçileri, halkımızı laikliği ilga etme eğilimine prim vermemeye her zaman bu anlayışla mücadele etmeye çağırıyoruz. Emek Partisi İzmir İl Örgütü olarak, “Gerçek laiklik ve demokratik bir Anayasa” için emekçilerle birlikte 20.30 Konak Pier önünde laiklik zincirinde olacağız” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Denizlerden günümüze Türkiye

SONRAKİ HABER

Malatya'dan HDP'li vekillere destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa