05 Mayıs 2016 10:32

Denizlerden günümüze Türkiye

Ayvalık ve Altınoluk’ta Emek Partisi ve Emek Gençliği tarafından düzenlenen Denizlerden Günümüze Türkiye konulu panel gerçekleştirildi.

Paylaş

Modaratörlüğünü Piraye Bayman’ın yaptığı panelde konuşan Denizlerin mücadele arkadaşı ve EMEP GYK Üyesi Mustafa Yalçıner, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın simgeleştikleri 68 kuşağı döneminden bu yana, günümüz Türkiye’sinde demokrasi alanının gittikçe daha kısıtlı bir hale dönüşmüş olduğuna dikkat çekerek o dönemin Başbakanı Süleyman Demirel’in özgürce karikatürlerinin yapılabildiği ve yolların yürümekle aşınmadığını örnek olarak gösterdi. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının halktan yana ve halk için bir mücadele yürüttüklerini vurgulayan Yalçıner, Denizlerin aynı zamanda iyi bir vatansever olduklarını da sözlerine ekledi.

Daha sonra söz alan SODEV Başkan Vekili ve CHP PM Üyesi Ferihan Karasu ise  Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının tüm yaşamlarını özgürlük ve bağımsızlık mücadelesine adadıklarını söyleyerek Deniz’in de bizim ülkemizin Che’si olduğunu vurguladı. Ferihan Karasu, Denizlerin başlangıçta Kemalizm’den etkilendiklerini, ancak daha sonra dünya görüşlerinin evrensel bir boyut kazandığını ifade ederek Gezi Direnişinde her görüşten kitlelerin hiçbir ayrım gözetmeksizin belli bir amaç çerçevesinde birleştiklerini ancak son 1 Mayıs kutlamalarında ise birlikte olamamanın büyük bir hata olduğunu ifade etti.(Balıkesir/EVRENSEL)                             

 

ÖNCEKİ HABER

SES: Ebelik Yasası çıkarılsın

SONRAKİ HABER

EMEP İzmir: Emekçilerle birlikte laiklik zincirinde olacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...