04 Mayıs 2016 12:57

‘Yalan haber' iddiasıyla işini bıraktı

BBC’nin Arapça servisi spikeri, kanalının yaptığı bir haber sonrasında 8 yıl çalıştığı görevinden istifa etti.

Paylaş

BBC Arapça spikeri Dima İzzedin, kanalın Suriye’nin Halep kentine ilişkin yayınladığı bir haber sebebiyle istifa etti. Suriye asıllı spiker İzzedin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ekranları bırakma vakti geldi. BBC sekiz yılda bana çok şey öğretti. Buradaki arkadaşlarımı çok seviyorum. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Kurumun belli standartları olmalı. Fakat bu olmadı. Ne yazık ki hiçbir şey olması gerektiği gibi değil” dedi.

İzzedin “Genel olarak, oradan alacağımı aldım ama artık ben BBC’de yapamam, benim parçalanmış ülkemle ilgili yapılan haberler beni oradan ayırdı” ifadelerini kullandı.

İzzedin’in istifası sonrası yapılan haber hakkında BBC bir özür tweeti yayınladı. Özür tweetinde, “Katliamın yapıldığı Muhaliflere bağlı bölgeyi rejime ait şeklinde sunulan haberimiz için özür dileriz” denildi.

Söz konusu haberde ‘muhaliflerin rejime bağlı bölgede katliam yaparak 44 kişiyi öldürdükleri’ belirtilmişti.

BBC'nin açıklamasında: "BBC Arapça kanalının sunucularından Dima İzzedin, 'kariyer izni' denen, bir yıllık bir izindeydi. Mayıs başında işe dönmesi planlanmıştı. BBC Arapça ile TV kanalındaki rolü ve çalışma koşulları konusunda yaptığı görüşmeler sonucu, 27 Nisan tarihinde BBC'ye işe dönmeyeceğini haber verdi" denildi.

BBC açıklamasında İzzedin'in BBC ile görüşme sürecinde, kurumdan ayrılma kararını hiçbir şekilde Suriye haberlerine bağlamadığı, diğer editoryal kaygılarından da bahsetmediği belirtiliyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'Dersim'i yapanlarla, Cizre’de çocuklarımızı yakanlar aynı'

SONRAKİ HABER

WikiLeaks ve Panama Belgeleri: Veri ile gazetecilik yapmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...