04 Mayıs 2016 12:45

Köylü kadınlardan maden tepkisi

Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Davutköy köyünden kadınlar köyün içinden geçen maden kamyonlarına bir kez daha tepki gösterdi.

Paylaş

Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Davutköy köyünden gelen bir grup kadın, köyün içinden geçen maden kamyonlarının hayatlarını kararttığını belirterek protesto gösterisi yaptı. Kadınlar Çanakkale Valiliğine dilekçe verdi.

Yenice'ye 7 kilometre mesafedeki 180 hane, 430 nüfuslu Davutköy köyü sakinleri, Çan Termik Santrali'ne kireç taşı taşıyan kamyonların hayatlarını kabusa çevirdiğini belirtip, yaptıkları eylemlere bir yenisini ekledi. Köylerinden geçen kamyonların neden olduğu tozun tarım alanlarına zarar verip sağlıklarını tehdit ettiğini, yollarını bozup, gürültüye neden olduğunu belirterek daha önce pek çok kez yol kapatma eylemi yapan Davutköy sakinleri, bu defa soluğu valiliğin önünde aldı. 30 kadar köylü kadın ellerinde 'Sayın valim köy biterse, şehir ölür', 'Hayvanlar tozdan dumandan telef oluyor', 'Davutköy maden tozu istemiyor', 'Maden yenmez sayın valim', 'Yenice kapya biberi yok olmasın' dövizleriyle, Valilik önünde eylem yaptı. 3 yıldır tepkilerini ilgili yerlere bildirmelerine rağmen köylerinden geçen kamyonlara karşı önlem alınmadığını belirten köylüler adına konuşan Yıldız Sencer, "Evlerimiz, mallarımız, hayvanlarımız, canımız tozdan geçilmiyor. Yolda çocuklarımız oynarken bir kaza olacak diye korkuyoruz. Evimizin içi bile toz oluyor. Temizliyoruz, yarım saat sonra yine toz duman oluyor. Yetiştirdiğimiz sebzelerimiz ve fidanlarımız kuruyor. Bu işe artık bir çözüm bulunsun. Kamyonları, başka bir güzergahtan geçirsinler. Biz onların toz dumanını çekmek zorunda değiliz" dedi.

Köylü kadınlar açıklamanın ardından dilekçelerini Çanakkale Valisi Hamza Erkal'a iletilmek üzere teslim etti. (Çanakkale/DHA)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD, stratejik doğal gaz sahasının çoğunluğunu ele geçirdi

SONRAKİ HABER

Tiyatro festivalinin edebiyat uyarlamaları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...