04 Mayıs 2016 12:13

Adıyaman’da 600 KESK üyesine soruşturma

Adıyaman'da KESK bileşenleri yaptıkları basın açıklaması ile kentte üyelerine yönelik son aylarda yoğun olarak yaşanan baskıları protesto etti.

Paylaş

Adıyaman'da KESK bileşenleri yaptıkları basın açıklaması ile kentte üyelerine yönelik son aylarda yoğun olarak yaşanan baskı, soruşturma ve görevden alma uygulamalarını protesto etti. Adıyaman Demokrasi Parkında yapılan açıklamaya KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse ve KESK’e bağlı sendikaların Genel Kadın Sekreterleri de katıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı basın açıklamasında atılan sloganlarla Adıyaman valisi istifaya çağrıldı. 

Katılımcılar adına basın açıklamasını yapan BES Genel Kadın Sekreteri Meryem Çağ, Adıyaman valiliği tarafından KESK üyelerine yönelik baskıların arttığını söyledi. 600 KESK üyesinin soruşturmaya tabi tutulduğunu söyleyen Çağ, “Eğitim Sen eski şube başkanı İzzet Karadağ cezaevinde, DİVES Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Nurettin Kesici memuriyetten men edildi. Daha iki gün önce Eğitim Sen üyesi Mehmet Yücel açığa alındı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle 81 ilde okunan metnimize yönelik sadece Adıyaman Valiliği tarafından soruşturma açıldı. Kadın Sekreterimiz Tülay Ersönmez önce memuriyetten men talebiyle yüksek disiplin kuruluna gönderildi. Ardından Kastamonu iline sürgün edildi ve adli soruşturma başlatıldı. Oysa, Vali beyin barışın, demokrasinin, özgürlüğün ve insanca mücadelenin teminatı olan KESK’lilere değil IŞİD’le anılan Adıyaman’da bu terör örgütüne yönelik mücadele yürütmesi gerekir” dedi. Eğitim Sen Şube Başkanı Hasan Basri Yorulmaz da Kahta Akıncılar İlkokulunda görev yapan üyeleri Mehmet Yücel’in BİMER’e yapılan şikayet ve ihbar nedeniyle, hiçbir somut delil ve gerekçe olmamasına rağmen hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle açığa alındığını söyledi.

‘MEVZUATI BİR KENERA BIRAKIN’

KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse ise yaşanan hukuksuz uygulamaları yapanların ‘mevzuatı bir kenara bırakın’ diyenlerden güç aldığını vurguladı. Köse “Bunlar bize diyorlar ki; güvencesizleştireceğim, esnekleştireceğim, kuralsızlaştıracağım, seni kiralık işçi yapıp mal gibi alıp satacağım, süreceğim. Yapamayacaksınız. Emekçiler olarak karşınıza dikileceğiz. 1 Mayıs’ta bunun adımlarını attık. Başta kadınlar olmak üzere üyelerimiz bugün direniyorlar ve milyonlarca direneceğiz. Tarihin çöplüğünün sizin gibi diktatörlerle dolu olduğunu biliyoruz. Ne baş vereceğiz, ne baş eğeceğiz” dedi. (Adıyaman/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yaş meyvedeki krizin devam etmesi bekleniyor

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan görüşme öncesi Davutoğlu'ya manidar mesaj

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...