04 Mayıs 2016 11:50

GOP’tan acele kamulaştırmaya itiraz: Evime, komşuma dokunma

İstanbul Gaziosmanpaşa’daki 5052 parsel için alınan “acele kamulaştırma” kararı üzerine mahalleliler iptal davası açtı ve kararı protesto etti.

Paylaş

Gaziosmanpaşa Meydanı’nda toplanarak sloganlar eşliğinde belediye binasına yürüyen Gaziosmanpaşa Mahalleler Birliği'nden Mevlana, Yıldıztabya, Pazariçi, Karayolları, Sarıgöl Mahallesi dernekleri ve mahalle sakinleri acele kamulaştırma kararına karşı iptal davası açtı. Yaklaşık ikiyüz mahalleli “Evime, komşuma, dokunma!”, “Kamulaştırmaya Hayır” sloganları atarak belediye önüne geldi. Burada konuşan mahalle dernekleri temsilcileri herkesi mahallelerine sahip çıkmaya çağırdı. 

‘DEV İLE CÜCENİN MÜCADELESİ BU’

Yıldıztabya Mahallesi Derneğinden Süleyman Çelik 2012 yılından beri belediyeyle çetin bir mücadele yürüttüklerini belirterek “Yani dev ile cücenin mücadelesi diyoruz biz buna. Ama her seferinde cüce devi yere seriyor. En son bölge idare mahkemesi yine bizi haklı buldu. Umarım bu acele kamulaştırma kararında da bizi haklı bulur” dedi. 

Sarıgöl Mahallesi Derneğinden Cemile Bozkurt da bütün davaların mahallelinin lehine olduğunu söyleyerek, bu kararın da iptal edilmesi gerektiğini belirtti. Kamulaştırma kararının kendilerini yıllardır oturdukları evlerinden, alıştıkları çevreden edeceğini belirten Bozkurt, “Bunu anlamak için alîm olmaya gerek yok ama sayın belediye başkanı çıkıp televizyonda pembe tablolar cizebiliyor” dedi. 

Mevlana mahallesinde Derya Şişman da, önceki gün kendi mahallelerinde bulunan kentsel dönüşüm bürosunda toplantı yapıldığını ve bu toplantıda belediye başkanın konuşmalarının gerçek dışı olduğunu dile getirdi.  

Sarıyer Mahalleler Birliği de eyleme katılarak, Gaziosmanpaşa Mahalleler Birliği’ne destek verdi. (İstanbul/EVRENSEL )

ÖNCEKİ HABER

‘Mülteciler hapishane tipi GGM’lerde tutuluyor’

SONRAKİ HABER

Akaryakıt istasyonu için 90 ağaç kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...