04 Mayıs 2016 10:35

MEB ve İHH işbirliğine Eğitim Sen'den protesto

Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle İHH başkanı Bülent Yıldırım’ın okul müdürlerine eğitim vereceği toplantı Eğitim Sen tarafından protesto edildi.

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki resmi ve özel okulların müdürlüklerine gönderilen yazı ile İHH Başkanı Fehmi Bülent Yıldırım tarafından “Dünya Mazlumların Hamisi; İHH” konulu konferans düzenleneceği söylenmişti. Bugün Altunizade Kültür Merkezi’nde söz konusu konferans gerçekleşti. 

Konferans devam ederken Eğitim Sen İstanbul 2 Nolu Şube kültür merkezi önünde “Laik eğitim laik yaşam istiyoruz” yazılı pankart açarak, “Karanlığa teslim olmayacağız”, “Laik eğitim istiyoruz” sloganlarını attı, “MEB-İHH işbirliği son bulsun” dövizleri taşıdı. Çok sayıda sivil polis ve çevik kuvvet ekibinin kültür merkezi önünde hazır bekletildiği görüldü. 

‘OKULLAR DİNİ VAKIFLARIN İSTİSMARINA AÇIK’

Burada konuşan Eğitim Sen 2 nolu Şube başkanı Turgut Yokuş, “Milli Eğitim Bakanlığı dini vakıf ve cemaatlerle yapmış olduğu protokoller aracılığıyla eğitimin içeriğini tamamen dinselleştirerek, okullarımızı ve çocuklarımızı dini vakıf ve cemaatlerin istismarına açık hale getirmektedir. Bu çalışmaların bir örneği de bu kültür merkezinde yapılmaktadır. Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Bölümü tarafından ‘Kendini Geliştir, Geleceğini Değiştir Projesi’ adı altında okul ve kurum müdürlerine İHH başkanı bir konferans vermektedir. İHH başkanı okul müdürlerine eğitimle ilgili hangi bakış açısını sunacaktır?” şeklinde konuştu. 

İHH OKUL MÜDÜRLERİNE NE ÖĞRETECEK? 

İHH’nın geçtiğimiz günlerde Kocaeli’de çocukların ellerine kılıç ve silah vererek cihad çağrısı yaptırdığını belirten Turgut Yokuş sözlerini şöyle sürdürdü: “Okul müdürlerine, çocukların daha iyi kılıç tutup silah kullanmaları konusunda gelişimlerini mi tavsiye edecek? Anasınıflarının kapatılarak sübyan mekteplerinin açılması için gayret etmelerini mi söyleyecek? Bilimsel eğitime karşı duran, laik eğitime düşman olan bu zihniyet hangi pedogojik formasyonla okul müdürlerinin karşısına çıkıyor?” 

EVRENSEL KONFERANSA ALINMADI

Saat 09.30’da Altunizade Kültür Merkezi’nde başlayan konferansı izlemek istediğimiz halde, kapıda görevli olan sivil polisler toplantının basına kapalı olduğunu öne sürerek almadı. 

ÖNCEKİ HABER

Doğu Guta'da cihatçı gruplar arasında çatışmalar sürüyor

SONRAKİ HABER

Kars'ta yaşamını yitiren HPG'lilerin cenazeleri alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...