04 Mayıs 2016 01:31

Tertele Konferansı bugün başlıyor

Dersim Katliamı’nın 78. yıl dönümünde Dersim Belediyesi öncülüğünde, AP'den gelen heyetin de katılımıyla anmalar ve konferans gerçekleştirilecek.

Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

Dersim Katliamı’nın 78. yıl dönümünde Dersim Belediyesi öncülüğünde, Avrupa Parlamentosu’ndan gelen heyetin de katılımıyla anmalar ve konferans gerçekleştirilecek. 6 yıldan beri Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yapılan Dersim Tertelesi Konferansı, bu yıl 4-5 Mayıs tarihlerinde Dersim’de düzenlenecek.

Avrupa’dan gelen heyet ve Dersim Belediyesi Eş Başkanı Nurhayat Altun, konferansa ilişkin Seyit Rıza Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenledi. Burada konuşan Altun, Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen etkinliklerin  bu yıl  Dersim’de gerçekleşeceğini, Dersim Yeniden İnşa Cemiyeti ile birlikte çeşitli etkinlikler gerçekleştirileceğini belirtti. 

Daha sonra Dersim Yenide İnşa Cemiyeti adına bir konuşma yapan Ali Ekber Aslan Er, “Bu topraklarda gerçekten yüzleşmeyi görmek isterdik. Ama ne yazı ki bu çabalarımız karşılık bulmuş değil” dedi. Dersim benzeri katliamların başka ülkelerde de yaşandığını ancak bu ülkelerin katliamlarla yüzleşmeyi başardığını söyleyen Ali Ekber Aslan Er, “Biz bu ülkede birlikte yaşamak istiyoruz. Birlikte yaşamanın yolu da kabulden geçer. Yaşanan soykırımın kabullenilmesi en büyük çabamız. 4-5 Mayıs’ta kendi topraklarımızda gerçekleştireceğimiz konferansımızda uluslararası şahsiyetler ve akademisyenler aramızda olacak” dedi. 

Daha sonra Avrupa’dan gelen heyet, Belediye Eş Başkanları ile birlikte 1938’de katliam yapılan yerlerden Halbori Kayalıkları’na giderek Munzur suyuna karanfil bıraktı.

ÖNCEKİ HABER

Çocuklarımız o günleri bir daha görmesin’

SONRAKİ HABER

Çocuklara maket Kabe etrafında tavaf dersi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...