03 Mayıs 2016 18:32

İtalya'da evsiz bir aç yiyecek çalarsa suç değil

İtalya’da Yargıtay, açlığını gidermek için mecburiyetten yiyecek çalan yabancı bir evsizin suç işlemediğine hükmetti.

Paylaş

Ülke basınında yer alan haberlere göre, Cenova kentinde Ukrayna uyruklu olduğu belirtilen 30 yaşındaki evsiz Roman Ostriakov, o an açlığını gidermek amacıyla süpermarketten toplamda 4 Avro değerindeki bir paket sosis ve biraz peynir çaldı.
Bir müşteri, kasada sadece bir paket krakerin parasını ödeyen Osriakov’un bu eylemini fark ederek, yetkililere haber verdi. Bu nedenle Osriakov’un hırsızlık eylemi teşebbüste kalmış oldu.  Savcılık, söz konusu kişinin sadece 100 Avro para cezasına çarptırılmasını talep etti. 
Ancak yerel mahkeme onu hırsızlığa teşebbüsten değil “küçük çapta hırsızlık” suçlamasıyla 6 ay hapis ve 160 Avro para cezasına çarptırdı, temyiz mahkemesi de bunu onayladı. 
Mecburiyetten dolayı daha önce de küçük çaplı gıda hırsızlıkları yaptığı belirlenen Osriakov’a verilen bu cezayı haksız bulan Cenova İstinaf Mahkemesi Savcısı, bu kararı üst mahkemeye taşıdı. Nihai kararı veren Yargıtay ise, ihtiyaçtan dolayı hırsızlık yaptığı kanaatine vardığı Roman Ostriakov’un cezasının ortadan kaldırılmasına hükmetti. (Roma/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Danimarka sınırında göç kontrolü

SONRAKİ HABER

Çipli kimlik kartlarına e-imza yüklemek yıllık 80 lira

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa