03 Mayıs 2016 13:27

İşten atılan Renault işçilerine uluslararası destek

Fransa’daki Renault'ta faaliyet gösteren CGT Sendikası Başkanı Fabien Gache, işten atılan Renault işçilerine destek verdi.

Paylaş

Fransa’daki Renault fabrikalarında faaliyet gösteren CGT Sendikası Başkanı Fabien Gache, Bursa’daki Oyak Renault Fabrikası'nda işten çıkarılan işçilere destek vermek için Bursa’ya geldi. Fabien Gache, işten atılan çalışanların geri alınmaması halinde Küresel Çerçeve Anlaşması'nı ihlal ettiği gerekçesiyle Renault Grubu aleyhine bir dava açacaklarını söyledi.

Merkez Nilüfer İlçesi'ndeki Birleşik Metal İş Sendikası’nı ziyaret eden CGT Sendikası Başkanı Fabien Gache, 5 Mayıs 2015’te Bursa’daki Renault fabrikasında çalışanların ücret artış istemi sebebiyle başlattıkları eyleme katılan işçilerin çıkarılmasına tepki gösterdi.

Bursa’da yaşanan gelişmelerin Fransa’daki Renault yönetimine bildirdiklerini söyleyen Fabien Gache, Fransa genel merkez yönetiminin hiç bir işçinin sendikalaşma nedeniyle işten çıkarılmadığını, işçilerin sendikalarını istedikleri gibi seçmekte özgür olduğunu belirtti.

Oyak Renault'daki işçilerin açık ara çoğunluğunun Birleşik Metal İş Sendikası üyesi olduğunu hatırlatan Fabien Gache, "Türkiye’deki yasal mevzuat gereği, yeni bir toplu iş sözleşmesinin 2017 yılında yetki döneminde ele alınabilecek. İşten atılan işçiler konusunda bir gelişme olmazsa, Küresel Çerçeve Anlaşmasını ihlal ettiğini belirterek Fransa’da Renault Grubu aleyhine bir dava açmak da dahil çeşitli yolları deneyeceğiz. CGT sendikası olarak Oyak Renault'daki gelişmeleri, Fransa'daki Renault işçilerine düzenli olarak aktardık. 2017’de yasal süreç tamamlanana kadar da Bursa Oyak Renault işçilerinin yanında olacağız" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Böhmermann’dan Merkel’e sert eleştiri

SONRAKİ HABER

Savcı: Silah yok ama yine de dokunulmazlığını kaldırın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...