03 Mayıs 2016 10:46

Cihatçılar Halep’i bombalıyor

Cihatçı grupların Halep kent merkezine şimdiye kadar görülmemiş büyüklükte füze ve havan topu saldırısı başlattığı bildirildi.

Paylaş

YDH'nin haberine göre El Meyadin televizyonu, cihatçı grupların Halep’in tüm mahallelerini hedef alan bugünkü füze ve havan topu saldırıları sebebiyle onlarca ölü ve yaralı olduğunu bildirdi.

Haberde cihatçı grupların bugün Dabbiyt hastanesine 600 kiloluk bir füzeyle düzenlediği saldırı sonucu hastanenin tamamen yıkıldığı bildirildi.

Reuters haber ajansının haberine göre ise Londra merkezli muhalif İnsan Hakları Gözlemcisi, silahlı grupların füze saldırısına uğrayan hastanede kaç kişinin öldüğüne dair henüz açıklama yapmazken, Suriye’nin el-İhbariye televizyonu ilk belirlemelere göre saldırıda 3 kadının öldüğünü 17 kişinin de yaralandığını duyurdu.

El Meyadin televizyonu, cihatçıların son birkaç saat içerisinde Halep’in Şari en-Nil, es-Sebil, el-Mukambu ve Razi bölgelerine 65 havan ve roket saldırısında bulunduğunu belirterek ilk belirlemelere göre saldırılarda 11 kişi öldü.

Haberde Suriye ordusuna ait uçakların ise kente havan ve roket saldırıları yapan cihatçı grupların Raşideyn semtindeki mevzilerini bombaladığı bildirildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Davutoğlu'dan AKP'li vekilere: Dün destan yazdınız!

SONRAKİ HABER

Oklahoma City, Spurs’ten avantajı aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...