03 Mayıs 2016 10:21

TGS: Tutuklu gazeteciler serbest bırakılsın

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS ), Galatasaray Lisesi önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla tutuklu gazetecilere özgürlük istedi.

Paylaş

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS ), Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. “Özgür basın varsa özgür toplum vardır” pankartının açıldığı eylemde sık sık, “Özgür basın susturulamaz”, “Özgür basın, özgür toplum”sloganları atıldı. Açıklama da ellerinde “Gazetecilik suç değildir”, “Basın özgürlüğü”, “Gazetecilik hapsedilemez”, “Susmayacağız”, “Sendikalı olmak anayasal haktır” dövizleri taşıdı.

‘GAZETECİLER GÜNÜ KUTLANMIYOR PROTESTO EDİLİYOR’
Basın açıklamasını okuyan TGS Başkanı Uğur Güç, Türkiye’de ne basın özgürlüğünün ne de ifade özgürlüğünün olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Bugün basın özgürlüğü yok olsa olsa gazetecilerin direndiği baskılara karşı boyun eğmediği bir gün olabilir. Tüm hak ve özgürlüklerin askıya alındığı bir günde yaşıyoruz. Tutuklu gazeteci sayısı ‘terörle mücadele’ bahanesi ile 33’e yükseldi. 7 Haziran seçimlerinden beri güneydoğu da Kürt gazeteciler hedefte. Hapisteki gazetecilerin 18’i Kürt medyasından. Haber yaptığımız için tehdit ediliyoruz, hakaret işitiyoruz, darbediliyor, tutuklanıyoruz. Buna rağmen gerçekleri ortaya çıkarmaktan vazgeçmiyoruz. Gazeteciliği suç haline getirmek istenenlere inat 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde tüm dünyada 140 ülkeden 600 bin gazetecinin meslek örgütüyle sokağa çıktık. Gazeteciler günü kutlanmıyor, protesto ediliyor. Tutuklu gazetecilerin bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz”

‘TÜM KURULUŞLARIMIZ BASKI ALTINDADIR’
Özgür Gazeteciler Cemiyeti Eş Başkanı Hakkı Boltan ise Türkiye’de basın özgürlüğünün olmadığını dile getirdi. Basın özgürlüğünün birlikte mücadele etmekle mümkün olacağını vurgulayan Boltan, “Türkiye’de direniş varsa özgürlüğün alanı açılır. ‘90’lardan beri bu saldırılarla baskılarla karşı karşıyayız. Tüm kuruluşlarımız baskı altındadır, çalışamaz hale getirilecek şekilde baskılar vardır” şeklinde konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Parlamento halkın malı, bunu size öğreteceğiz

SONRAKİ HABER

Diyarbakırlı çocuklar uçurtma şenliğinde eğlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...