03 Mayıs 2016 00:05

Elazığ Belediyesi makyaj peşinde

Yaşadığımız şehre karşı sorumluluklarımız var. Hizmete eşitlik olarak bakmayan belediyecilikle bir yere varılamaz.

Paylaş

A.Şener KILAVUZ
Elazığ

Elazığ’ın bir dönem önceki Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, yeni elektrik direklerini överek dikmişti. Elazığ’a çok yüksek bir fiyata mal olduğu da herkesçe biliniyordu. Üzerinden iki yıl bile geçmeden yeni Başkan Mücahit Yanılmaz tarafından eski direkler sökülüp yerine daha dekoratif direkler dikiliyor. Altı tip direk dikeceğini de beyan etmiş. Dedikoduya göre bu iş için 7.5 milyon lira harcanmış. Bu direkler TOFAŞ kavşağı, güney çevre yolu, Hazardağlı kavşağı aydınlatmalarını sağlayacak. Elazığ’ın geçiş noktaları, en çok kullanılan, görülüp geçilen yerlere makyaj niyetine...  Oysaki belediyenin görevi Elazığ’ın sorunlarının acil çözümüdür. Elazığ’ın birçok mahallesinde halen 40-50 yıllık beton direkler varken iki yıl önce dikilmiş olan direkleri söküp yerine yenilerinin dikilmesi kabul edilir bir durum değil, aksine ayrımcılıktır. Herkesin de bildiği ama bir türlü görmek istemediği mahalleler (Sanayi, Karşıkaya, Salıbaba, Mornik, Fevziçakmak, Yıldızbağları, Esentepe, Aksaray, Hicret, Kızılay gibi ismini sayamadığımız bir çok mahalle). Yoksul insanların barındığı yerleri belediyemiz görmüyor. Evinde şebeke suyu olmayan köye çamaşır makinesi dağıtılmasına benziyor.
Yaşadığımız şehre ve oturduğumuz mahalleye karşı sorumluluklarımız var. Hizmete eşitlik olarak bakmayan halkın çıkarlarını ön planda tutmayan belediyecilik anlayışıyla bir yere varılmaz. Şehirde güzel bir görünüm oluyormuş. Elazığ gelişecekse makyajla değil hizmetle gelişecektir. Eski direklerin akıbeti ise ayrı bir konu. Hiç değilse hizmet için kullanılsa. Hurdaya ayrılmasa.  
Yeni direk dikerek Elazığ’ın hangi sorununu çözmüş olurlar acaba? Belediye bir ticarethane değildir. Bir ticarethane gibi işletilemez. İl genel meclisi belediye meclisi ve belediye başkanı var. Yani hükümetin, şehirdeki küçük hali. Ama gel gör ki balık baştan kokar. 7.5milyon ile Elazığ’ın yıllardır çözülmeyen altyapı sorunu şehir şebeke borularının 40-50 yıllık olması, trafik sorunu, otopark sorunu, asfaltlanma sorunu vb. sorunlarının en azından bir kısmı çözülmüş olurdu. Reklam amaçlı makyaj yaparak sorunların üzeri örtülemez. Birçok mahallede halen gelişigüzel hizmet verilirken benim güzelim belediyem direk derdine düşmüş. Bundan önceki  AKP’li eski belediye başkanı Elazığ’ı beş yılda yirmi yıl geriye götürerek milyarlarca borçla bıraktı. Şimdi ise yine AKP’li belediye sadece değişme amaçlı, ihtiyaç olmayan bir şey için bu kadar para harcıyor. Evet biz Elazığlılar olarak bu yağma, talana karşı, sömürü ve rant düzenine karşı ses çıkarmalıyız.

ÖNCEKİ HABER

Hakkını aramak için tek ve gerçek yol sendikadır

SONRAKİ HABER

Kayseri 1 Mayısı gölgede bırakılamaz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...