02 Mayıs 2016 18:36

Rabia Aydın'ı katleden eşinin yargılandığı duruşma ertelendi

Balıkesir'de eşi tarafından katledilen Rabia Aydın'ın Balıkesir Adliyesi'nde görülen üçüncü duruşmasında mahkeme heyeti duruşmayı 30 Mayıs'a erteledi.

Paylaş

Balıkesir- Kepsut karayolunda eşi tarafından iki çocuğunun gözü önünde 30 bıçak darbesi ile katledilen ve daha sonra cenazesi yol kenarına bırakılan Rabia Aydın cinayetiyle ilgili açılan davanın dördüncü duruşması Balıkesir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya "kasten adam öldürmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle tutuklu yargılanan sanık Y.A. katılmazken, "yardım ve yataklık" suçlamasıyla tutuksuz yargılanan arkadaşı C.A. ise hazır bulundu. Y.A.'nın akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde bulunduğu belirtildi ve mahkeme heyeti sanığın akli dengesiyle ilgili raporun gelmemesi nedeniyle duruşmayı 30 Mayıs'a erteledi.

Öte yandan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, duruşma öncesi Balıkesir Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Rabia Aydın'ın babası Sezai Alkan, annesi Sadiye Alkan, CHP Kadın Kolları üyeleri ile 8 Mart tarihinde okulundan kaçırılan 15 yaşındaki Doğa Alcan'ın annesi Kıymet ve babası Cemal Alcan katıldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına konuşan Burcu Karanfil, 25 yaşında boşanmak için katledilen Rabia Aydın bir araya geldiklerini belirtti. Karanfil, ”Şiddet gördüğü için boşanmak isteyen, koruma talep eden, ailesinin yanına sığınan Rabia kardeşimizi defalarca bıçaklayarak öldüren Yaşar Aydın'ın hak ettiği cezayı almasını” istedi. (BALIKESİR)

ÖNCEKİ HABER

DBP Dersim eski Eş Başkanı Doğru tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Akşener: Kongre olmazsa AKP Ağustos'ta seçime gider

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...