02 Mayıs 2016 16:28

ABD'li kadın öğrenci, İstanbul'da tecavüze uğradı

İstanbul'a eğitim için ABD'li 23 yaşındaki kadın öğrenci otomobille kaçırıldıktan sonra tecavüze uğradı.

Paylaş

İstanbul'a eğitim için ABD'li 23 yaşındaki kadın öğrenci otomobille kaçırıldıktan sonra tecavüze uğradı. Saldırganlar, genç kadına tecavüz ettikten sonra cep telefonunu da gasbetti.

Olayın ardından polis, saldırganların sattığı cep telefonunu buldu, 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Mecidiyeköy'de Cumartesi gecesi meydana gelen olayda, ABD'den eğitim için İstanbul'a gelen 23 yaşındaki I.D., öğrenci arkadaşlarıyla birlikte gittiği bir partiden çıktıktan sonra otostop yaparak bir araca bindi. Ancak otomobiline bindiği kişiler tarafından kaçırılan genç kadın, Fulya'daki bir arazide tecavüze uğradı. Saldırganlar, genç kadına tecavüz ettikten sonra, cep telefonunu gasbetti. Saldırganlar genç kadını yol kenarında bırakıp kaçtı.

POLİSE BAŞVURDU

Olay, I.D.'nin polise başvurmasıyla ortaya çıktı. Genç adının ifadesinin ardından, eşkali belirlenen saldırganlar aranmaya başlandı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler genç kadından gasbedilen telefonun izini Şişli'de bir telefon bayiinde buldu. Telefonun şüpheliler tarafından olaydan sonra satıldığı ortaya çıktı. Bunun üzerine telefonu satan kişilerin kimlikleri belirlenerek gözaltına alındılar. 21 yaşındaki B.Y. ile 17 yaşındaki C.K. Gasp Büro Amirliği'ne getirildi. Şüphelilerden B.Y. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde, C.K. ise yaşı küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'nde sorgulandı.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler B.Y. ile C.K. adliyeye sevk edildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kurtulmuş, HDP'lileri suçladı

SONRAKİ HABER

İşkenceyi Önleme Komitesi, Öcalan'ı ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...