02 Mayıs 2016 10:18

Arama noktasından üstsüz geçen gençlere inceleme

İzmir'deki 1 Mayıs kutlamalarında arama noktasından üstsüz geçen gençlere 'teşhircilik'ten işlem yapılmak üzere inceleme

Paylaş

İzmir'deki 1 Mayıs kutlamalarına katılan bir grup Anarşist gencin, polislerin kendilerini aramak istemesi üzerine giysilerini çıkartıp arama noktasından geçmelerinin ardından haklarında 'teşhircilik'ten işlem yapılmak üzere görüntüleri incelemeye alındı.

İzmir'de dün yapılan 1 Mayıs kutlamalarına katılan ve Birinci Kordon'daki Orduevi önünde oluşturulan arama noktasında üstlerini aramak isteyen polislere tepkilerini üzerlerindeki giysileri çıkartarak gösteren bir grup Anarşist gence yönelik çalışma başlatıldı.

"Teşhircilik" suçlamasında bulunulan Anarşist gençlere başlatılacak soruşturma kapsamında polis, yaşanan olaya dair çekilen görüntüleri incelemeye aldı.

Görüntülerdeki incelemeye göre, üç kadın göstericiden ikisi sutyenlerini de tamamen çıkartıp üstsüz kaldı. Bir kadın gösterici sutyeniyle protestosunu gerçekleştirdi. Erkeklerden ise 3'ü iç çamaşırlarıyla, 13'ü de belden yukarıdaki tişörtlerini çıkartıp geçtiği saptandı. Polisin üstsüz kalan iki kadın ve iç çamaşırıyla geçen üç erkek hakkında yasal işlemleri yaptıkları belirlendi.

Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kutlamalar sırasında yaşanan olayda, herhangi bir izdihama yol açılmaması ve kalabalığın içerisinde işlem yapılmasından dolayı tepki oluşmaması amacıyla kontrollü olarak geçişlerine müsaade edildi. Ancak çıplak girenlerin kimliklerini görüntülerden tespit etmeye başladık. Bunun içini hem ilgili cezai kanun maddesinden hem de Kabahatler Kanunu'ndan her birisi için ayrı ayrı işlem yapılacak" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP heyetinden Cizre raporu

SONRAKİ HABER

Okul müdürleri, İHH'nin 'bakış açısıyla' eğitilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...