02 Mayıs 2016 08:45

Vanlı çocuklar Yüksekova için sokak müziği yapıyor

Van’da yaşları 8 ile 15 arasında değişen çocuklar, göç etmek zorunda kalan Yüksekovalı aileler için sokak müziği yaparak yardım topluyor.

Paylaş

Van'ın Hacıbekir Mahallesi’nde yaşayan ve kendilerini Koma Xaçort grubu olarak adlandıran çocuklar, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki saldırılar nedeniyle göç etmek zorunda kalan aileler için Cumhuriyet Caddesi üzerinde sokak müziği yaparak yardım topluyor. Enstrümanları süpürge, çöp kovası ve çek pastan oluşan ve yaşları 8 ile 15 arasında değişen çocuklar, Van halkının yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Şarkılarını Yüksekova için söylediklerini ifade eden grubun solisti 12 yaşındaki Diyar Kaval, "Geverlilerin sesini duyurmak, Gever'in yalnız olmadığını duyurmak için yapıyoruz. Xaçort'un çocuklarının diğer çocuklar gibi olmadığını göstermek için yapıyoruz" dedi.

Ellerindeki temizlik malzemelerini enstrüman olarak kullanan ve önlerindeki bir kartona, “Gever halkı yalnız değildir” yazan 10 yaşındaki Cihan Güler ise "Gever'in yalnız olmadığını bu halk bilmelidir. Zaten yazdığımız yazıda görülüyor. Fazla söze gerek yok" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Valilik kararını mahkeme bozdu: Mahmut Bakay göreve dönecek

SONRAKİ HABER

BİA Medya Gözlem Raporu açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa