02 Mayıs 2016 05:06

İskenderun 1 Mayısı: Barış ve özgürlük için alandayız

Hatay’ın İskenderun ilçesinde işçi sınıfının Birlik Mücadele ve Dayanışma günü 1 Mayıs kutlandı.

Paylaş

Hatay’ın İskenderun ilçesinde işçi sınıfının Birlik Mücadele ve Dayanışma günü 1 Mayıs kutlandı. İskenderun Emek Demokrasi Platformu olarak kutlanan 1 Mayıs’ın tertip Komitesi görevini KESK üstlendi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında emek ve meslek örgütü üyesi, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, trafiğe kapatılan İskenderun sahil kordonunda toplanarak Atatürk Anıt Alanı’na kadar yürüdü. Burada hazırlanan platformda 1 Mayıs’a dair konuşmalar yapıldı. KESK’e bağlı Eğitim Sen, SES, Tüm Bel-Sen gibi bir çok sendikanın yanı sıra, EMEP, HDP, CHP ve BHH’ gibi siyasi parti ve hareketler, çevre dernekleri ile alevi örgütleri katıldı.

1 Mayıs Günü saat 15.00’te İskenderun Belediyesi evlendirme dairesi önünde toplanan kitle buradan kortej oluşturarak Sahildeki Anıt meydanına kadar sloganlarla yürüdü. Emek Partisi ve Emek gençliği ise Üst geçide yakın olan Büyük çarşıdaki binasında bir araya gelip buradan çarşı merkezi içinde yürüyüş yaparak toplanma alanına gitti. Emek Partisi ve Emek Gençliği 150 kişilik korteji ve canlılığı ile dikkat çekti.

Bin beş yüz kişinin katıldığı İskenderun 1 Mayıs kutlamasında konuşan Tertip Komitesi başkanı ve Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, “1 Mayıs’ı kutladı. İnsanca çalışmak ve yaşamak istiyoruz. Her türlü ayrımcılığa ve baskılara karşı özgürce, kardeşçe yaşamak istiyoruz” dedi.

Tertip Komitesi başkanı Ünsal, demokrasinin en temel değerlerinden ve vazgeçilemez unsurlarından laiklik ilkesinin anayasadan çıkarılmaya çalışıldığı, İslami yaşam çerçevesinde anayasanın şekillenmesi gerektiğinin en yetkili ağızlarından dillendirildiği dönemde, laiklikten asla taviz vermeyeceklerini belirtti. Savaşa ve sömürüye karşı iş, barış ve özgürlük talepleri ile alanda olduklarını ifade eden Ünsal, saldırılara, baskılara karşı mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Konuşmaların ardından alanda bulunan katılımcılar, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı halaylar çekerek kutladı. (İskenderun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da canlı bomba gözaltılarında 6 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Latin Amerika’da 1 Mayıs

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa