01 Mayıs 2016 16:37

Kayseri'de 1 Mayıs coşkusu

Kayseri’de Mimar Sinan Parkı’ndaki 1 Mayıs, bu yıl da coşku ve heyecanla kutlandı. Miting, kitleselliğiyle dikkat çekti.

Paylaş

Kayseri’de Mimar Sinan Parkı’ndaki 1 Mayıs, bu yıl da coşku ve heyecanla kutlandı. Oldukça kalabalık geçen 1 Mayıs kutlamasına DİSK, KESK, Emek Partisi, HDP, CHP,  Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği,  İnşaat İşçileri Sendikası ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Kutlama alanına, DİSK önünden, Eğitim-Sen önünden ve Yoğun Burç’ tan olmak üzere üç ayrı koldan yüründü. 

Davul zurnalı halaylar ve sloganlarla yürüyen kitle Cumhuriyet Meydanından geçerek  Mimar Sinan Parkı 1 Mayıs alanında bir araya geldi.

“İş, barış, özgürlük", "Kiralık işçilik köleliktir”, "Kıdem tazminatıma dokunma” şeklinde sloganların atıldığı 1 Mayıs alanında işçiler, kiralık işçilik tartışmalarının son bulması ve kıdem tazminatlarına dokunulmaması gerektiğini vurguladı.

Üniversite öğrencilerinin de yoğun katıldığı kutlamada, basına uygulanan sansüre vurgu yapılarak "Özgür basın susturulamaz" sloganları atıldı. Üniversite öğrencileri eşit, bilimsel ve laik eğitim taleplerine ek olarak işsizlik ve gelecek kaygılarını dile getirdi.  Meslek liseli öğrenciler  staj sömürüsünün son bulması gerektiğine vurgu yaptı.

Katılan bütün gruplar içinde kadın kortejlerinin ayrı olduğu gözlemlendi. Kadın hakkı ihlallerine, yaşanan şiddet ve kadın cinayetlerine dikkat çeken kadınlar, "Erkek adalet değil, gerçek adalet”, “Kadın yaşam özgürlük” sloganları attı.

Ayrıca Ortadoğu'da Suriye başta olmak üzere yaşanan savaşlara dikkat çeken birçok yurttaş “Katil IŞİD, Ortadoğu'dan defol" sloganlarıyla yürüdü.  

Kayseri 1 Mayıs alanında yapılan konuşmaların ardından, söylenen türkülerle çekilen halayların sonrasında kutlamalar sona erdi.  

Kutlama boyunca çevrede toplanan faşist grup miting sonrası DİSK/Genel-İş ve Birleşik Metal-İş üyelerine saldırdı. Saldırı sırasında EMEP Kayseri İl Başkanı Eylem Sarıoğlu da darbedildi. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özgür Gazeteciler Cemiyeti: Uluslararası basın hukukuna uyun

SONRAKİ HABER

Çernobil tehlikenin uyarısı olarak görülmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...