01 Mayıs 2016 15:45

Almanya'da 1 Mayıs eylemlerine 400 bin emekçi katıldı

Alman Sendikalar Birliği’nin (DGB) çağrısıyla bu yıl “Dayanışma Zamanı' sloganıyla yapılan 1 Mayıs gösterilerine 400 bine yakın emekçi katıldı

Paylaş

Alman Sendikalar Birliği’nin (DGB) çağrısıyla bu yıl “Dayanışma Zamanı' sloganıyla yapılan 1 Mayıs gösterilerine 400 bine yakın emekçi katıldı. Bu yıl merkezi gösteri Stutturtgart'ta yapıldı. Özellikle TİS sürecinde olan metal işçilerinin eyleme yoğun katıldığı görüldü.

Almanya'ya gelen sığınmacılarla dayanışma, daha fazla ücret, insanca çalışma koşulları, ırkçılığa karşı mücadele taleplerinin öne çıktığı Stuttgart'taki mitingde konuşan DGB Genel Başkanı Reiner Hoffmann, ırkçı Almanya İçin Alternatif (AfD) partisinin toplumu bölmeye çalıştığına dikkat çekti.

DGB tarafından yapılan açıklamaya göre ülke genelindeki 400'den fazla gösteriye 390 bin kişi katıldı.

Hamburg ve Köln'deki gösterilere 8'er bin kişi katıldı. Her iki kentte de metal işçilerinin yoğun katılım olduğu görüldü. Köln'de özellikle Ford işçileri döviz ve pankartlarıyla katıldı.

Krefeld'de yapılan 1 Mayıs etkinliğine ise kamu çalışanları yoğunlukta katıldı. Bir gün önce TİS sözleşmesi imzalayan Ver.de’nin güçlü katıldığı görüldü.

NAZİLER GÖSTERİLERE SALDIRDI

Öte yandan Bochum, Plauen, Erfurt ve Zwickau kentlerinde neonaziler 1 Mayıs gösterilerine saldırdı. Zwickau'da Federal Adalet Bakanı Haiko Maas konuşma yaparken 100 kişilik ırkçı bir grup konuşmasını engellemeye çalıştı. Bakan protesto nedeniyle konuşmasını kısa kesmek zorunda kaldı. DGB Bölge Başkanı Sabine Zimmermann, polisin yeterli derecede güvenlik önlem almadığını belirterek eleştirdi.

Bochum, Erfurt ve Plauen'de de Neonazi gruplar, 1 Mayıs gösterisinde provokasyon çıkarmak amacıyla eylemler yaptılar. (Köln/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Bursa saldırısını TAK üstlendi

SONRAKİ HABER

Sivas'ta 1 Mayıs yüzlerle kutlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...