01 Mayıs 2016 14:42

Antep'teki kurum temsilcileri: Saldırı 1 Mayıs'a yönelik

Antep'teki bombalı araç saldırısı sonrası 1 Mayıs iptal edildi. Tertip komitesi üyeleri, saldırının 1 Mayıs'ı hedeflediğini söyledi.

Paylaş

İnanç YILDIZ
Antep

Antep’teki bombalı araç saldırısı sonrası 1 Mayıs tertip komitesi kentteki 1 Mayıs mitingini iptal etti. Yaşananları gazetemize değerlendiren tertip komitesi üyeleri saldırının hedefinde 1 Mayıs’ta alana çıkan işçi ve emekçilerin olduğunu söyledi.

‘KAYGILARIMIZ VARDI’

KESK Antep Dönem Sözcüsü Ali Ersönmez, son 6 aydır karşılaşılan bu patlamalarla toplum içinde korku oluşturulduğunu söyledi.  Toplum içinde birlikte yaşama zemininin ciddi anlamda zedelendiğini belirten Ersönmez, “Böyle bir patlamanın emek, dayanışma, gününe denk gelmiş olmasını biz 1 Mayıs’a yönelik bir saldırı olarak düşünüyoruz. Bu saldırıyı kınıyoruz, protesto ediyoruz. Tüm yaralı ve ölenlere acil şifalar diliyoruz” dedi.

1 Mayıs öncesi emniyet ile yaptıkları görüşmede birtakım uyarılar aldıklarını söyleyen Ersönmez, “Emniyetle özellikle ülkemizin hassas bir süreçten geçtiği, herkesin tedbirini sağlayacak şekilde özveride bulunulması yönünde görüşmelerimiz oldu. Sonuç olarak son dönemde olağanüstü koşulların yaşandığına dair karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk ki biz de bu fikirdeydik. Bu anlamda da katılacakları ciddi anlamda uyardık. Bu yönüyle kaygılarımız vardı” dedi.  

‘BARIŞI SAĞLAMAK ZORUNDAYIZ’

Patlamayı kınayan Tüm-Bel-Sen Antep Şube Başkanı Bekir Hançerkıran, “Bu patlamanın 1 Mayıs’ta olması manidardır. Ama şehir ve ülke olarak 7 Haziran’dan sonra her gün patlamalarla olaylarla, ölümlerle karşı karşıyayız. Toplum kutuplaştırılıyor, ayrıştırılıyor. Toplum adına bizler sağ duyulu düşünmek zorundayız. Biran önce buna bir çözüm bulmamız lazım. Bu ülkede birlikte emekçiler olarak birlik ve beraberlik içinde barışı sağlamamız lazım. Aksi takdirde her gün patlamalarla karşı karşıya geliyoruz. Can güvenliği olmayan bir ülke durumuna düştük” dedi.

‘SALDIRILARA KARŞI DAHA ÖRGÜTLÜ OLMALIYIZ’

Bu tür patlamaların yaşanabileceği endişesinin hep olduğunu ifade eden Emek Partisi Antep il Başkanı Mecit Bozkurt, “Suruç, Diyarbakır, Ankara patlamalarına baktığımız zaman hedef kitlenin kim olduğunu da açıkça görebiliyoruz. Bugün yaşanan patlama toplanma yerine çok da uzak olmayan bir yerdi. Bu aslında bu ülkede uygulanan politikaların gelmiş olduğu sonuçtur” dedi. Yaptıkları 1 Mayıs çalışmalarında işçi ve emekçilerin barış talebinde bulunduklarını söyleyen Bozkurt, “İnsanların yan yana gelmesi engellenmek isteniyor. Bugün barış mücadelesinin daha güçlü yürütülmesi gerektiğini gördük. Antep’te miting iptal edildi ama birçok yerde işçiler, emekçiler alanlara çıkarak 1 Mayıs’ı kutladı. İktidarın tüm saldırılarına karşı her alanda daha güçlü örgütlülük sağlamalıyız” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu 'MKYK'ya yetki devri' sorusuna cevap vermedi!

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta 1 özel harekatçı hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa