01 Mayıs 2016 13:01

Lüleburgaz'da 1 Mayıs'a bin emekçi katıldı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde sendikaların öncülüğündeki 1 Mayıs kutlamasına yaklaşık bin işçi ve emekçi katıldı.

Paylaş

Lüleburgaz'daki 1 Mayıs kutlamasına yaklaşık bin işçi ve emekçi katıldı. Mitingi, DİSK’e bağlı Genel-İş, Emekli-Sen, Gıda-İş ve Tekstil İşçileri Sendikalarının oluşturduğu Lüleburgaz 1 Mayıs Platformu düzenledi.

Saat 14.00’te, hükümet konağı önünde toplanan işçi ve emekçiler, kortejler oluşturarak, İstanbul Caddesi’nden Kongre Meydanı’na kadar sloganlarla yürüdü. Platform adına konuşmayı, Emekli Sen Lüleburgaz Şube Başkanı Kemal Andoğlu yaptı. Diğer konuşmaları, Genel-İş adına Necmi Arda, Gıda-İş adına Cengiz Atlı ve Tekstil İşçileri Sendikaları adına Savaş Testici yaptı.

Kutlamalara, Lüleburgaz 1 Mayıs Platformu’nu oluşturan sendikaların yanında, siyasi partilerden CHP, EMEP ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi katıldı. CHP kortejinin kalabalık olması dikkat çekti. Ayrıca CHP’li Kırklareli, Lüleburgaz, Ahmetbey, Alpullu belediye başkanları ile CHP Milletvekili Turabi Kayan da 1 Mayıs kutlamalarına katılanlar arasındaydı. Siyasi partilerden başka Beşiktaş Çarşı Grubu, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Lüleburgaz Kent Konseyi ve ADD kutlamalara katılan kurumlardı.

Bu yıl Kristal-İş ve Petrol-İş sendikaları, genel merkezlerinin çağrısına uyarak kutlamalara Çanakkale’de katıldı. Çanakkale’ye gitmeyen Kristal-İş üyesi cam işçileri ve Petrol-İş üyesi işçiler, “İnsanca Çalışıp İnsanca Yaşamak İstiyoruz” ortak pankartının arkasında yürüdü.

KESK’e bağlı sendikalar ve ÖDP, Çorlu’ya giderken, BES üyesi bir grup kamu emekçisi, kutlamalara Lüleburgaz’da katıldı. (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana’da 1 Mayıs saldırılar altında kutlandı

SONRAKİ HABER

Kocaeli’de İşçi ve emekçiler talepleriyle alanlardaydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...