01 Mayıs 2016 09:58

Antep saldırısını 'IŞİD üyesi İ.G. gerçekleştirdi' iddiası

Antep'te 2 polisin yaşamını yitirdiği, 18'i polis 22 kişinin ise yaralandığı bombalı saldırıyı IŞİD üyesi İ.G.'nin gerçekleştirdiği iddia edildi.

Paylaş

Gaziantep'te bu sabah 2 polisin yaşamını yitirdiği, 18'i polis 22 kişinin ise yaralandığı bombalı saldırıyı IŞİD üyesi İ.G.'nin gerçekleştirdiği iddia edildi. İ.G.'nin babasının gözaltına alındığı belirtildi.

Patlamanın ardından inceleme başlatan polis, iddiaya göre, bombalı araçla saldırı düzenleyen kişinin kimliğine ulaştı. Saldırıyı düzenleyen İ.G.'nin evine operasyon düzenleyen polis, baba Süleyman G.'yi gözaltına aldı.

Bu esnada babanın bağırması üzerine yaklaşık 20-30 kişilik bir grup babaya saldırdı. Araya giren polis ekipleri grubu sakinleştirirken, baba gözaltına alındı.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Öte yandan saldırının ardından yayın yasağı getirildi. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, yasak kararının 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından alındığı belirtilerek şöyle denildi:

"01.05.2016 Tarihinde ilimiz Şehitkamil İlçesi İncilipınar Mahallesi 4 nolu cadde üzerinde gerçekleştirilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi olayı hakkında Gaziantep 3. Sulh Ceza Hakimliğinin 01.05.2016 tarih ve 2016/2926 D.İş. sayılı kararı ile 5187 Sayılı Yasanın 3/2 maddesi uyarınca “yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve buna benzer yayın yapılmasının yasaklanmasına" karar verilmiştir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakırköy’de on binler alanı doldurdu

SONRAKİ HABER

Aslı Özge Sineması ve ‘Ansızın’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...