01 Mayıs 2016 04:17

Adana'da 1 Mayıs iptal kararına rağmen kutlanacak

Adana'da mitingin iptal edildiği açıklandı. Siyasi partiler ve derneklerse 17.00'de kutlama gerçekleştirileceğini açıkladı.

Paylaş

Adana 1 Mayısı ile ilgili açıklama yapan tertip komitesi, güvenliği sağlamaktan sorumlu olan hükümet ve güvenlik güçlerinin bu sorumluluklarını yerine getiremediği için iptal kararı aldıklarını belirtti.

KESK, TMMOB, Adana Tabip Odası, TMMOB’den oluşan tertip komitesi adına basın açıklamasını okuyan Adana Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten, yürüyüş için yaptıkları başvuruyu Valiliğin “Güvenlik sağlayamayız” gerekçesi ile kabul etmediğini belirterek Adana, Mersin ve Antep’te saldırı olacağı bilgisinin kendilerine ulaşması üzerine mitingi iptal ettiklerini söyledi. Ökten, bilginin emniyetten gelmediğini aktardı.

Öte yandan HDP il binasında bir araya gelen HDP, EMEP, ESP, Halkevleri, ÇHD, PSAKD ve birçok siyasi parti 1 Mayıs’ı kutlama kararı aldı. Toplantının ardından  kurumlar adına konuşma yapan EMEP İl Başkanı Sevil Aracı, yaratılan kaos ortamına rağmen emekçilerin 1 Mayıs’ı kutlaması gerektiğine inandıklarını belirterek mitingi 17.00’de daha önce duyurulan Uğur Mumcu Meydanı’nda yapma kararı aldıklarını açıkladı.  (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Akdeniz'de mültecilerin botu alabora oldu: 80 kişi kayıp

SONRAKİ HABER

Halkların çıkarı birlikte barış için mücadelede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...