01 Mayıs 2016 03:53

Kilis'e yine IŞİD saldırısı: 8 yaralı

Kilis şehir merkezi, sınırın Suriye tarafında IŞİD'in denetimindeki bölgeden atıldığı tahmin edilen 5 roket mermisinin daha hedefi oldu.

Paylaş

Kilis şehir merkezi, sınırın Suriye tarafında IŞİD'in denetimindeki bölgeden atıldığı tahmin edilen 5 roket mermisinin daha hedefi oldu. En az 8 kişi yaralandı.

18 Ocak'tan bu yana 18 kişinin yaşamını yitirdiği Kilis'e, bu sabah 07.00 sıralarında yine katyuşa roketatar mermisi atıldı. IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden atılan roketatar mermilerinden ilki Şehit Sakıp Mahallesinde boş vatandaşların araçlarını park ettiği bölgeye düştü. Patlamalarda, bölgede bulunan 8 araç ile çevredeki ev ve işyerlerinde hasar oluştu. İkinci patlama ise İbrahim Karaoğlanoğlu Mahallesi Çukur Sokak'ta meydana geldi. Sokaktaki bir evin yanına isabet ederek patlayan katyuşa roketatar mermisi evlerde hasar oluşturdu ve 4 kişinin yaralanmasına neden oldu. Patlama ihbarlarının ardından bölgeye giden sağlık, kurtarma ve polis ekipleri inceleme başlattı. İkinci patlamanın meydana geldiği sokakta yaralanan 4 kişi ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada tedavisine başlanan yaralıların genel sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı. 

Bu arada sınırda konuşlu topçu birliklerinin roketatar mermilerinin atıldığı bölgeyi ateş altına aldığı belirtildi. 

3 ROKET DAHA

Saat 11.10 sıralarında bir roket mermisi daha Kilis'in Kartalbey Mahallesini hedef aldı. Sokağa düşerek patlayan roketatar mermisinden çevrede yaralananlar oldu.

Öğleden sonra 2 Katyuşa roketatar mermisi daha Kazım Karabekir Mahallesi'nde bulunan Tazebey sokak ile Kilis Devlet Hastanesi yakınlarındaki boş araziye düştü. Boş araziye düşen roketin patlaması sonucu şans eseri kimseye bir şey olmazken, sokağa isabet eden roketin gürültüyle patlaması sonucu 4 kişi yaralandı. Sokakta bulunan ev, işyeri ve araçların camları ve duvarlarında hasar oluşurken bazı duvarlar yıkıldı.

Olayda yaralanan 4 yaralı, sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne taşınarak acil serviste tedaviye alınırken, bölgeyi güvenlik şeridiyle çeviren polis önlem aldı.

Böylece bugün kente düşen roket mermisi sayısı 5'e yükseldi.  (Kilis/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Geniş yürekli ev kapıları

SONRAKİ HABER

Akdeniz'de mültecilerin botu alabora oldu: 80 kişi kayıp

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...