01 Mayıs 2016 01:20

Daha iyi bir ülke için 1 Mayıs’a katılacağım

Diyarbakır’da hastanede ameliyat hemşiresi olarak çalışıyorum. 24 yılımı geride bıraktım. Bütün taleplerim için 1 Mayıs’a katılacağım.

Paylaş

Deniz ŞEŞEOĞULLARI 
Diyarbakır

Diyarbakır’da hastanede ameliyat hemşiresi olarak çalışıyorum. 24 yılımı geride bıraktım. Boyun fıtığı, bel fıtığı, varisler ve huzursuz bacak sendromu denilen uzun süreli ayakta kalmaya bağlı rahatsızlık gibi sağlık problemlerim var. Sağlıkta dönüşüm programından sonra hastaneler ticarethaneye dönüştü, her şeye para mantığıyla yaklaşıldığı için az çalışanla işler döndürülmeye çalışılıyor. 

Ben 24 yıl öncesine göre daha fazla çalışıyorum. Bizden sürekli daha fazla çalışmamız isteniyor. Seçimler öncesi hükümet sağlık çalışanlarına yıpranma payının verileceğini vaat etmişti, ama çıkarılan yasada sadece nöbet tutanlar bu haktan yararlanabilecek. O da 55 yıl çalışabilirsen 1 yıl hak kazanabiliyorsun. Bizim talebimiz ise 5 yıla bir yıl verilmesiydi. Hiçbir hastanede kreş yok. Sağlık çalışanlarının en büyük mağduriyetlerinden birisi kreş olmaması. Ben işe girerken 20 yılda emekli olabiliyorduk. Sonra bunu değiştirdiler. Emeklilik hayal oldu. 

Anne olarak çocuklarım için kaygılanıyorum. Ülkede her gün cinsel istismar haberleri duyuyoruz. Güven duygumuz kayboluyor. Hayatımızın her gün daha çok denetlenmesi, muhafazakarlaşması insanların cinsiyet kimlik üzerinden ayrılması, 9 yaşındaki kız çocuğu evlenebilir gibi fetva tarzındaki söylemler beni çok rahatsız ediyor. 

Ülkemin hukuk  kurallarına uyan modern insan haklarını uygulayan bir ülke olmasını istiyorum. Kadın olarak yaşam hakkımı savunuyorum. Kadın cinayetlerinin, cinsel tacizlerinin artığı bir dönemde suçluların takım elbise giyip, ‘ben dini bütün bir insanım’ diyerek ceza indirimi almasını kabul edemiyorum. Diyarbakır’da yaşayan birisi olarak artık bu ülkeye barış gelsin, silahlar sussun istiyorum. Halkların eşit haklar etrafında kardeşçe yaşamasın istiyorum. Çocuğum servisle okula giderken acaba bir şey olur mu? Ben hakları taleplerim için sokağa çıktığımda ‘bomba patlar mı’ kaygısı taşımak istemiyorum. İşte bütün bu taleplerim için 1 Mayıs’a katılacağım.

ÖNCEKİ HABER

Bartın'da ‘Laiklik deyyusluk demektir' pankartı gerginliği

SONRAKİ HABER

Emekçiler olarak, gücümüzün farkına varmalıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...