30 Nisan 2016 18:07

Aleviler: Mültecilere değil selefi gruplara karşıyız

Maraş’ın Pazarcık ilçesine inşa edilmesi planlanan konteynır kente tepki gösteren Alevi örgütleri, Ankara, Konur Sokak’ta basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Maraş’ın Pazarcık ilçesine inşa edilmesi planlanan konteynır kente tepki gösteren Alevi örgütleri, Ankara, Konur Sokak’ta basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Mültecilerin barınma sorununa değil  kim olduklarını bilmediğimiz, selefi grupların bölgemize yerleştirilmesine karşıyız” denildi.

Suriyeli göçmenlerin Maraş’ta oluşturulacak AFAD’ın konteynır kentine yerleştirilmesi planlanıyor. 
Bölgede yaşayan Aleviler ise duruma tepkili. Ankara, Konur Sokak’ta da Alevi örgütleri hakkında basın açıklaması yaptı. Örgütler adına ortak basın açıklamasını okuyan Demokratik Alevi Dernekleri Ankara Şube Yönetici Mustafa Karabudak, “Bizim karşı olduğumuz mültecilerin barınma sorunu değildir. Devletin selefi grupları  özellikle Alevilerin yoğun olduğu bölgelere yerleştirmesidir. Bölgede yaşayan Alevilerin kat ve kat üzerinde sayı kişi bölgeye yerleştirilmeye çalışıyor. İleride bu karşıtlıklar yeni bir Malatya, Maraş, Çorum ve Sivas katliamını yaşatacaktır” diye konuştu.

‘1 MAYIS’TA BARIŞ DİYECEĞİZ’

Karabudak, 3 yıldır Suriye’deki savaşta rolü olan selefi grupların AFAD kamplarına girmesine izin verildiğini ileri sürerek,“Bölgelerde Suriye halkları ve bölge halkları karşı karşıya gerilmeye çalışıyor. AKP iktidarının mezhepçi anlayışının bölge halklarını birbirine düşman etmesine karşıyız” dedi. Aleviler olarak halkların barışında yana olduklarına dikkat çeken Karabudak, 1 Mayıs’ta Kolej Meydanı’nda olacaklarını barış için haykıracaklarını söyledi.(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barış İçin Akademisyenlerler Cizre’de

SONRAKİ HABER

Filiu ve Çakır Ortadaoğu’yu konuşacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...