30 Nisan 2016 14:52

Adana Göç İdaresi’nde işkence iddiası

Adana Göç İdaresinde yabancı uyruklu Ali Salim Almazi’ye işkence yapıldığı iddia edildi.

Paylaş

MAZLUM-DER Adana Şube Başkanı Orhan Göktaş, kendilerine gelen bilgiler doğrultusunda, Adana Cumhuriyet Başsavcılığına Göç İdaresi çalışanları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. Göktaş, iddia hakkında görüştükleri polislerin kendilerine “Düşerek ayağı kırılmış” cevabı verdiklerini söyledi.

Olay, MAZLUM-DER Adana Şube Başkanı Orhan Göktaş’ın Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu üzerine ortaya çıktı. Suç duyurusunda yer alan iddiaya göre yabancı uyruklu Ali Salim Amazi Adana’daki Geri Gönderme Merkezinden kaçtı. Daha sonra yakalanan Amazi, 3-4 gün boyunca geri gönderme merkezi görevlilerinin işkencesine maruz kaldı. Amazi’nin yapılan işkence esnasında ayağının dört yerinden kırıldığı, ancak  hastaneye sevk edilmediği, ayağının kangrene bağlı olarak çürümeye başladığı, ayağının kangren olması nedeniyle enfeksiyonun vücuduna yayılmaya başladığı ileri sürüldü. Ayrıca geri gönderme merkezinde bulunan Libya uyruklu Talha adlı şahsın da görevlilerce ağır şekilde darbedildiği, başka yabancılara da zaman zaman kaba dayak, Filistin askısı, sair işkence ve kötü muameleler yapıldığı yer alan iddialar arasında.

Olayın aydınlatılması için savcılığa verilen dilekçede şunlar talep edildi: “Duyuma dayalı iddiaların araştırılarak; öncelikle yabancının tam teşekküllü bir hastaneye sevkinin yapılarak tedavisinin yaptırılması, işkence iddiası ile ilgili olarak acilen gerekli tedbirlerin alınması, geri gönderme merkezinde bulunan tüm idari personelin ve güvenlik görevlilerinin görevlerinden el çektirilmesi, geri gönderme merkezinin kamera kayıtlarının temin edilmesi.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kanıt yok ama yine de açığa alındı

SONRAKİ HABER

SeraPool işçilerinden birlik çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...