30 Nisan 2016 11:57

Okullar öğrencilerin kabusu olmamalı

Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Dayanışma Grubu olarak 1 Mayıs komitesi kurduk ve bu komitede 1 Mayıs’ın önemini konuştuk.

Paylaş

Kartal Süleyman Demirel Anadolu Lisesi 1 Mayıs Komitesi
İstanbul

Merhabalar;

Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Dayanışma Grubu olarak 1 Mayıs komitesi kurduk ve bu komitede 1 Mayıs’ın önemini konuştuk.

Okul içerisinde işçi sağlığı, iş güvenliği, iş kazaları ile bağıntılı bir pano hazırladık. Okulumuzda hak kavgasının yanında durarak mücadeleyi sürdüreceğiz. Okulumuzda öğrenci olmamızdan kaynaklı sorunlarımızda da aynı tavrı sergiliyoruz. Kantin fiyatları, zorunlu din dersleri, kılık kıyafet kısıtlamaları, okul idaresinin özgürlüklerin önüne koyduğu engeller... Okulu asıl okul yapan öğrencilerdir. Öğrencilerin taleplerinin geri çevrilmesine sessiz kalmıyoruz ve mücadelemizi büyütüyoruz. Okul öğrencilerin kabusu olmamalıdır. Öğrenciler her sabah kalktığında yine mi okul dememelidir. Bizler bilimsel, nitelikli, parasız ve anadilinde eğitimi savunuyoruz. İşçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele gününde taleplerimizi işçi sınıfının talepleriyle birleştiriyoruz. 

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar cezasızlıkla uzlaşmayacak

SONRAKİ HABER

İş güvencemizi savunuyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...