30 Nisan 2016 11:51

Parasız, bilimsel eğitim talebiyle

1 Mayıs yaklaşırken Kartal Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Öğrenci Temsilcisi Merdan Şahin ve okul öğrencilerinden Aziz Yalçın ile bir araya geldik.

Paylaş

1 Mayıs’a doğru yaklaşırken Kartal Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Öğrenci Temsilcisi Merdan Şahin ve okul öğrencilerinden Aziz Yalçın ile bir araya geldik. 

ÖTK’nın her öğrencinin sorunlarını dile getirdiği ve doğal üyesi olduğu bir platform olduğunu dile getiren Merdan Şahin, öğrencilerin taleplerini belirlemek üzere anket çalışması yaptıklarını anlattı. Anketlerden öğrencilerin yeşillikten yoksun bir okul bahçesi olması, kültürel ve sosyal etkinliklerin zayıflığı, kantin fiyatlarının yüksekliği ve laboratuvarların kullanılmaması gibi sorunların öne çıktığını ifade eden Şahin, parasız, bilimsel, nitelikli, kültürel ve sosyal aktivitelerini sağlandığı bir eğitim istediklerini söyledi. 1 Mayıs’a da çağrı yapan Şahin, “Parasız, bilimsel, demokratik eğitim talebimizi 1 Mayıs’ta alanlarda haykıracağız” dedi. Aziz Yalçın 11. sınıf öğrencisi. Yaşadıkları sıkıntıların görmezden gelindiğini dile getiren Yalçın, ÖTK’nin yaptığı çalışmaların bu sorunun giderilmesi için bir adım olduğunu söyledi. Yalçın talepleri dikkate alınana ve gerçekleşene kadar mücadele etmeye devam edeceklerini bildirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sınıf sendikacılığı için daha aktif olmalıyız

SONRAKİ HABER

Kadınlar cezasızlıkla uzlaşmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...